Foto: LETA

Satiksmes ministrijas (SM) pārbaude valsts uzņēmumā "Latvijas Pasts" ir noslēgusies un tajā konstatētie pārkāpumi varētu maksāt uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Arnim Salnājam amatu.

SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa norādīja, ka pārbaude uzņēmumā noslēgusies. Lai gan likuma pārkāpumi tajā nav atklāti, tomēr kompānijā esot kontroles un pārvaldības trūkums. Plašāku komentārus viņa aicināja lūgt satiksmes ministram Uldim Augulim.

Ministrs pauda, ka pārbaudē konstatēta patvaļa un "daudz un dažādi pārkāpumi", tostarp tādi, uz kuriem iepriekš norādījusi Valsts kontrole. SM piektdien, 22. aprīli, apspriedīs pārbaudes rezultātus un lems par tālāko rīcību.

Taujāts, vai uzņēmuma vadītājs varētu zaudēt amatu, Augulis atbildēja, ka tā ir viena no iespējām.

Augulis iepriekš norādījis, ka SM saņēmusi ziņas par "dažādiem pārkāpumiem un nejēdzībām" attiecīgajā uzņēmumā, tostarp saistībā ar prēmijām un komandējumiem, tāpēc nolemts "Latvijas Pastā" veikt pārbaudi.

"Latvijas Pasts" sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!