Foto: DELFI

Pārdoti AS "Diena" piederošie uzņēmumi SIA "Dienas mediji", SIA Izdevniecība "Dienas žurnāli", SIA Izdevniecība "Dienas bizness" un SIA "RPD", informē koncerna sabiedrisko attiecību konsultante Dagnija Dižbite-Svarinska.

"AS "Diena" īpašnieks SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" (RTO) turpmākās darbības stratēģijā neredz izdevējdarbu, tādēļ pieņemts lēmums koncernu sadalīt un pārdot," teikts paziņojumā presei.

Pašlaik ir panākta konceptuāla vienošanās ar potenciālajiem uzņēmumu jaunajiem īpašniekiem un darījumi ir noslēguma stadijā. Detalizētāku informāciju uzņēmuma pārstāvji sola tuvākajā laikā.

Laikraksta "Diena" galvenais redaktors Gatis Madžiņš portālam "Delfi" uzsvēra, ka īpašnieku maiņa avīzes darbā nekādas izmaiņas neradīšot un arī medija kodols saglabāšoties tāds pats. Nedz Madžiņš, nedz "Dienas" līdzšinējo īpašnieku pārstāvji nevēlējās plašāk komentēt jauno īpašnieku identitāti, plašāku informāciju solot sniegt piektdien.

Jau vēstīts, ka mediju koncerns AS "Diena" pagājušajā gadā strādāja ar 2,515 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23% mazāks nekā 2013. gadā, savukārt koncerna peļņa bija 8,251 miljons eiro pretēji zaudējumiem pirms gada, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jāpiebilst, ka peļņu radīja vairāku vērtīgu koncerna uzņēmumu - "Poligrāfijas grupas Mūkusala", "Mūkusalas mājas" un "Abonēšanas un piegādes centra ACD" pārdošana. Tiesa gan, pastarpināti šīs kompānijas palika "Dienas" grupā un pārmaiņas bija vērtējamas kā iekšēja restrukturizācija.

2013. gadā "Dienas" apgrozījums bija 3,297 miljoni eiro un tika ciesti 5,046 miljonu eiro zaudējumi.

Koncerns "Diena" nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portālu veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. "Dienas" koncernā ietilpst "Dienas mediji", "Izdevniecība Dienas žurnāli", "Dienas grāmata", "Izdevniecība Dienas bizness", "RPD", "Bauskas Dzīve" un "Staburags".

"Diena" pastarpināti pieder "Rīgas tirdzniecības ostai", kuras īpašnieki savukārt ir ar Andri Šķēli, Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu saistītas personas un uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!