Foto: F64

Marta beigās pārdots "Latvijas kuģniecībai" pastarpināti piederējušais Kuldīgas novada atpūtas komplekss "Lejastiezumi", liecina ieraksts zemesgrāmatā.

Zemes gabals 31,5 hektāru platībā ar vairākām ēkām par 400 tūkstošiem eiro pārdots uzņēmumam SIA "ALBE-A", kas šim mērķim ņēmusi hipotekāro kredītu 450 tūkstošu eiro apmērā bankā "Citadele".

Jāatgādina, ka jau iepriekš "Latvijas kuģniecība" publiski apliecinājusi, ka vēlas pārdot tās īpašumā caur uzņēmumu "Lasco Investment" esošos nekustamos īpašumus, tostarp Preses namu Rīgā, Jūrmalas viesnīcu "Rīgas līcis" un citus.

Līdz pērnajam gadam īpašumi bija "iesaldēti", jo kādreizējo akcionāru strīda rezultātā bija ierosināts "Lasco Investment" maksātnespējas process.

Savukārt jaunais īpašnieks "ALBE-A" ir Jānim Brunovskim pilnībā piederošs uzņēmums, bet tā vienīgā amatpersona ir Elmārs Brunovskis, liecina "Lursoft" informācija. Elmāra Brunivska vārds iepriekš bijis minēts saistībā ar 0,9 miljonus latu vērtu darījumu 2012. gadā, kurā tika iegādāts zemes gabals Jūrmalā, Asaru prospektā 57. Šajā adresē top dzīvokļu projekts "Amber Pines".

"Albe-A" pieder arī nekustamais īpašums Talsu novadā. Uzņēmums preses slejās nonāca arī 2014. gadā, kad tas iegādājās Latvijā pirmo "BMW i3" elektromobili. Brunovska vārds 2000. gadu sākumā ticis locīts arī ar aizdomīgiem darījumiem Jūrmalā.

Līdz ar ietekmes maiņu "Latvijas kuģniecībā" 2009. gada beigās uz "Lasco Investment" īpašumiem, tostarp "Lejastiezumiem", tika reģistrētas hipotēkas kopumā 23 miljonu latu vērtībā. Uzņēmuma lielākie kreditori bija pati "Latvijas kuģniecība" un ar to saistītā "Ventspils nafta". Līdz 2010. gada nogalei "Lasco Investment" vadībā bija Raivis Veckāgans, kas vēlāk nonācis ar Andri Šķēli, Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu saistītajos Rīgas brīvostas uzņēmumos, un Edvīns Bērziņš, kurš tagad ir "Latvijas dzelzceļa" prezidents.

Pērn "Lasco Investment" maksātnespējas lietā tika panākts mierizlīgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!