Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien atzina par maksātnespējīgu AS "Kolonna Asset Management" valdes priekšsēdētāju uzņēmēju Jāni Lasmani.

Par maksātnespējas iestāšanās dienu tiesa atzina 2010.gada 28.oktobri un par administratoru iecēla Guntaru Brisānu, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons.

Tiesas spriedums nav pārsūdzams.

Augstākās tiesas Senāts 2011.gada 9.novembrī pēc ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera protesta atcēla pērn janvārī pieņemto Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu atzīt Lasmani par maksātnespējīgu un sākt viņa bankrota procedūru.

Senāts lietu nodeva jaunai izskatīšanai pirmajā instancē.

Kalnmeiers vērsās Senātā pēc tam, kad bija saņēmis AS "Parex banka" un AS "Citadele banka" lūgumu.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa jau 2011.gada 25.janvārī pasludināja Lasmaņa maksātnespēju, par maksātnespējas iestāšanās brīdi nosakot 2010.gada 28.oktobri.

Lasmanis iepriekš ieņēmis amatus vairāku "Kolonnas" grupas uzņēmumu vadībā.
Holdinga "Kolonna" uzņēmumi Latvijas tirgū darbojas kopš 1991.gada, to darbības virzieni ir parfimērijas, kosmētikas vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, ar šīm nozarēm saistīto pakalpojumu sniegšana, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšana un ar to saistīto pakalpojumu sniegšana.

AS "Holding Kolonna" grupas uzņēmumi 2009.finanšu gadā strādājuši ar 105 miljonu eiro (73,5 miljonu latu) apgrozījumu.

Holdingā "Kolonna" ir 21 uzņēmums, kas kopumā nodrošina 971 darba vietu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!