Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā gadā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rādītājiem SIA "Staburadzes konditoreja" eksporta apjomi palielinājušies par 42%, lielāko kāpumu - par 65% - uzrādot ASV tirgos, savukārt Eiropas Savienības (ES) valstīs produkcijas noiets audzis 2,5 reizes, informēja uzņēmuma eksporta direktore Ieva Jonsone.

Viņa arī norādīja, ka lielāko pienesumu eksporta kāpinājumā devušas saldētās tortes.

"Viens no populārākajiem produktiem ASV ir saldētā torte "Serenāde", kas guvusi plašu pircēju atzinību. Savukārt ES izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Vācijas tirdzniecības tīkliem privāto preču zīmes jeb "private label" segmentā, kur arī piedāvājam saldētās tortes. Kopumā konditorejas eksporta produktu sortimentu veido 12 dažāda veida saldētas kūkas un tortes. Līdzīgi kā vietējā tirgū, populārākās eksporta tirgos ir torte "Cielaviņa", "Roko" un "Serenāde"," sacīja Jonsone.

Kopumā "Staburadzes konditorejas" eksporta apjomu straujā dinamika saistīta ar veiksmīgi realizētu eksporta politiku - produktu pielāgošanu dažādu "etnisko tirgu" jeb Latvijas emigrantu ārvalstīs prasībām, kā arī jaunu eksporta tirgu apgūšanu un konkurētspējīgu produktu ieviešanu.

Lielākie ES valstu noieta tirgi ir Lielbritānija un Īrija, kur ir salīdzinoši augsts Latvijas iedzīvotāju īpatsvars, kas izvēlas Latvijā ražotus produktus.

Uzņēmums šobrīd eksportē produkciju uz 12 valstīm. "Staburadzes konditorejas" ražošanas apjomi eksporta tirgiem veido 15% no kopējiem ražošanas apjomiem.

Kā ziņots, "Staburadzes konditorejas" apgrozījums 2013.gadā bijis 12,37 miljoni eiro, kas bija 7% pieaugums salīdzinājumā ar 9,81 miljona apgrozījumu iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums 2013.gadā izkļuva no iepriekšējā gada 1,65 miljonu zaudējumiem un strādāja ar 229 578 eiro peļņu.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

Jau vēstīts, ka "Staburadzes konditorejas" īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas kompānija "Orkla", kas iegādājās 100% kapitāldaļu arī pārējos kompānijas "NP Foods" uzņēmumos - AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", "UAB Margiris" un SIA "Detente" no uzņēmuma "Nordic Partners Foods Ltd", kura īpašnieki ir Latvijas investīciju kompānija "Nordic Partners" un Islandes fonds "BIL ehf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!