Foto: LETA

Trešdien svinīgā ceremonijā nosaukti Latvijas vērtīgākie uzņēmumi. "Prudentia" un "Nasdaq Riga" kopīgi veidotajā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101 pirmajā vietā ierindojas AS "Latvenergo", otrajā atrodas AS "Swedbank", bet trešais vērtīgākais uzņēmums ir AS "Latvijas Valsts meži".

Kā informē organizatori, īpašu balvu par straujāko vērtības izaugsmi desmit gadu laikā saņēma AS "Olainfarm".

Pirmās un otrās vietas ieguvēju vērtība atšķiras par vienu procentu, kas esot mazākā atšķirība topa vēsturē, informē tā veidotāji.

AS "Olainfarm" šī gada topā no 16. vietas pakāpusies uz 10. vietu.

Savukārt Baltijas vērtīgākais uzņēmums izrādījies "Swedbank" grupa, kurai seko "SEB Banka" grupa un "Tallink Grupp".

Tāpat atzīmējot TOP101 desmitgadi, ceremonijā tika sveikti tie uzņēmumi, kas nemainīgi atradušies saraksta pirmajā desmitniekā: "Latvenergo", "Latvijas Valsts meži", "Latvijas gāze", "Lattelecom", "Latvijas mobilais telefons".

Aizvadītajā gadā TOP101 iekļauto uzņēmumu vērtība augusi par 10,8% iepretim 16,5% vērtības pieaugumam pērn. Uzņēmumu vērtības pieauguma tendence ir saglabājusies pēdējo sešu gadu garumā, turklāt, pēdējos divos gados pieauguma temps ir būtiski audzis. Pozitīvas izmaiņas ir vērojamas arī informācijas atklāšanā par korporatīvās pārvaldības principu ievērošanu, norāda organizatori.

"Desmit gadu garumā esam izanalizējuši vairāk nekā 4500 gada pārskatu un uzkrājuši iespaidīgu apjomu ar informāciju, ar kuras palīdzību iespējams meklēt likumsakarības Latvijas ekonomikā un atsevišķos tās sektoros, kā arī analizēt uzņēmumu attīstību," saka "Prudentia" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

"Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101, sasniedzot savu desmitgadi, nenoliedzami ir kļuvis par vērtīgu informācijas resursu, kas šajā desmitgadē ir sniedzis iespēju uzņēmējiem, nozares ekspertiem un Latvijas sabiedrībai kopumā iegūt vispusīgu ieskatu par Latvijas uzņēmumu izaugsmi, attīstību un konkurētspēju," uzskata "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!