Foto: LETA

Pēc ugunsgrēka AS "Latvijas Finieris" rūpnīcā "Lignums" ražošanas process patlaban norit 86% uzņēmuma telpu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Jolanta Medne.

Kā ziņots ceturtdien, 11.decembrī, ugunsgrēks bija izcēlies "Latvijas Finieris" rūpnīcā "Lignums". Pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta datiem kopējā degšanas platība bijusi 250 kvadrātmetri, tostarp dedzis arī jumts.

Medne norādīja, ka tāpēc rūpnīcā patlaban ir norobežota zona un pārtraukts darbs 8500 kvadrātmetru platībā. Rūpnīcas kopējā platība zem jumta ir aptuveni 60 000 kvadrātmetri. Tas nozīmē, ka ražošanas process šobrīd notiek 86% uzņēmuma telpās.

Ugunsgrēks "Lignumā" ir bijis arī iepriekš, norādīja uzņēmuma pārstāve. "Latvijas Finieris" uzskata, ka tas liecina, ka šāda veida risku novēršanai saimnieciskā darbība ir nepārtraukti jāanalizē, jāvērtē un jāuzlabo preventīvās darbības, lai nepieļautu negadījumu atkārtošanos.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslu uzņēmums sola paziņot pēc ekspertu komisiju slēdzienu saņemšanas.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdien ap plkst.9:30 Bolderājā, AS "Latvijas finieris" rūpnīcā "Lignums" izcēlās liels ugunsgrēks un ar bieziem dūmiem bija klāta visa ražotnes apkārtne. Cīņā ar liesmām nekavējoties tika iesaistīti iespaidīgi ugunsdzēsēju spēki.

Ceturtdienas rītā "Lignumā" vienā no cehiem cīņā ar liesmām strādāja 51 ugunsdzēsējs un 12 speciālie transportlīdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!