Foto: LETA

Pērn par aptuveni 8,7% sarucis Somijas maiznīcas SIA "Fazer Latvija" apgrozījums, informē uzņēmumā.

"Fazer Latvija" apgrozījums pērn sasniedza 16,79 miljonus eiro. "Fazer Latvija" apgrozījums 2013.gadā bija 18,41 miljons eiro. Samazinājums skaidrojams ar to, ka joprojām Latvijā, tāpat kā citās Baltijas valstīs, turpinās maizes tirgus samazināšanās un vienlaikus saasinās konkurence.

Uzņēmuma pārstāvji neatklāj, vai un cik liela ir bijusi "Fazer Latvija" peļņa pērn. Taču, kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Fazer Latvija" 2013.gadā cieta zaudējumus 42 467 eiro apmērā.

Savukārt Somijas kompānijas "Fazer" grupas apgrozījums bija 1,65 miljardi eiro, kas ir par 2,8% mazāk nekā iepriekšējā gadā, kad apgrozījums sasniedza gandrīz 1,7 miljardus eiro. Taču "Fazer" grupas peļņas rādītājs netiek atklāts.

Apgrozījuma samazinājums ir skaidrojams ar lielajiem izaicinājumiem saistībā ar pasaules notikumiem, īpaši ar Krievijas rubļa vērtības ievērojamo kritumu attiecībā pret eiro. "Fazer" grupā veiktā stratēģijas atjaunošana un sāktās reformas prognozē uzņēmumam pozitīvu izaugsmi 2015.gadā.

"Fazer Latvija" atbilstoši "Fazer" grupas jaunajiem uzstādījumiem ar mērķi palielināt efektivitāti un rentabilitāti ilgtermiņā, īstenoja strukturālas reformas, izveidojot vienotu uzņēmumu Baltijā un pārnesot visu ražošanu uz Ogres un Kauņas maiznīcām.

"Fazer" grupas prezidents Kristofs Fitctums norāda, ka "Fazer" mērķis ilgtermiņā ir rentabla attīstība un, lai to sasniegtu, ir definētas prioritātes un vienlaikus veiktas izmaiņas uzņēmuma struktūrā.

"Mēs palielināsim efektivitāti un turpināsim investēt, lai attīstītu mūsu uzņēmumus. Lielāko uzsvaru liksim uz to, lai nodrošinātu augstu kvalitāti un drošu darba vidi un produktus, kā arī vienkāršosim iekšējos procesus un struktūru," atzīmē Fitctums.

Pērn "Fazer" atjaunoja uzņēmuma sociālās korporatīvās atbildības vīziju, stratēģiju un programmu un "Fazer" ētikas principus. "Fazer" plāno palielināt atbildīgi iegūta kakao īpatsvaru, ko uzņēmums izmanto savas produkcijas ražošanā.

"Fazer" mērķis ir 2017.gadā panākt, lai 100% viss uzņēmumā izmantotais kakao apjoms būtu izsekojams un atbilstu atbildīgas ražošanas kritērijiem. 2014.gadā 50% no uzņēmumā izmantotā kakao bija iegūti atbilstoši atbildīgas ražošanas kritērijiem, 2015.gada mērķis ir palielināt šo īpatsvaru līdz 70%.

Vienlaikus 2014.gada rudenī tika sākts vērienīgākais "Fazer" attīstības projekts Baltijā - saldētu kūku un konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecība Ogrē. Jaunā ražotne darbu sāks 2015.gada septembrī. Kopējās "Fazer" investīcijas Ogrē pārsniedz piecus miljonus eiro. Līdz ar šo ražotni tiks izveidotas aptuveni 40 jaunas darba vietas.

"Pagājušais gads uzņēmumam bija ļoti nozīmīgs, jo paralēli operatīvajam darbam, īstenojām projektus, kas mums dos iespēju nostiprināt konkurētspēju Baltijas valstu tirgos ilgtermiņā. Maizes tirgus sarūk, mainās patērētāju paradumi, un uzņēmumiem ir jāmainās. Lai arī 2014.gada rezultāti atpaliek no pagājušā gada, mēs esam īstenojuši reformas un paplašinājušies, lai jau šogad rezultāti būtu pozitīvi," skaidro "Fazer Bakery Baltic" rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis.

Somijas kompānija "Fazer" ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kas specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Uzņēmums ir dibināts 1891.gadā.

Uzņēmumā strādā vairāk nekā 15 000 darbinieku. "Fazer" savā darbībā ievēro stingrus ētikas principus, kas ir balstās uz uzņēmuma vērtībām un ANO ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nosacījumiem.

"Fazer Latvija" strādā ar diviem zīmoliem - "Fazer" un "Druva". Uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!