Foto: LETA

Dabasgāzes piegādātājas SIA "Itera Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā sarucis par 18%, bet peļņa augusi par 8%, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Itera Latvija" apgrozījums pērn bija 164 456 750 eiro, turpretī 2012.gadā - 193 761 410 eiro.

Savukārt uzņēmuma peļņa augusi no 12 077 099 eiro 2012.gadā līdz 13 006 015 eiro pērn.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma pamatdarbība pagājušajā gadā bija saistīta ar dabasgāzes piegādēm uz Latviju.

Lai norēķinātos par dabasgāzes piegādēm, sabiedrība pērn piesaistījusi īstermiņa kredītresursus no Latvijas vadošajām bankām.

Uzņēmums piegādes uz Latviju veic saskaņā ar ilgtermiņa līgumiem, un norēķini tiek veikti eiro, tādēļ tas būtiski samazina valūtu risku saistībā ar kredītsaistību izpildi pret Latvijas bankām.

Uzņēmums pagājušajā gadā saglabājis savu līdzdalību AS "Latvijas Gāze" akciju kapitālā 16% plus vienas akcijas apmērā, kā arī divas vietas uzņēmuma padomē. Savukārt līdzdalība AS "Eesti Gaas" akciju kapitālā 10% apmērā nodrošinot vienu vietu šī uzņēmuma padomē.

Kā teikts ziņojumā, uzņēmuma pārstāvju aktīvā darbība vadošo Latvijas un Igaunijas kompāniju padomēs nodrošina tālāku stabilu kompānijas attīstību reģionālajā gāzes tirgū.

Uzņēmuma vadība norāda, ka "Itera Latvija" dažādos darbības pamatvirzienus, tāpēc plānots veikt investīciju projektus enerģētikas jomā, kas galvenokārt skar sašķidrinātās gāzes pieņemšanas un regazifikācijas termināļa izveidošanu, kā arī atjaunojamo energoresursu izmantošanu.

SIA "Itera Latvija" dibināta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 16 259 156 eiro.

"Itera Latvija" kapitāldaļas pieder Dānijā reģistrētajai "Inter Energia Holding ApS" - 34%, kā arī Kiprā reģistrētajai "Davonte Holding Limited" - 66%.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Juris Savickis.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!