Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa par maksātnespējīgu pasludinājusi tirgus izpētes un sabiedriskās domas kompāniju "Data Serviss", liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Uzņēmuma kreditoriem savi prasījumi jāpiesaka viena mēneša laikā.

Iepriekš šajā lietā tika apturēta tiesvedība, jo uzņēmums lūdza tiesu piemērot tiesiskās aizsardzības procesu (TAP), kas ļautu atjaunot tā maksātspēju. Tomēr janvāra sākumā ar tiesas lēmumu TAP tika izbeigts, jo "Data Serviss" likumā noteiktajā termiņā neiesniedza TAP pasākumu plānu.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās uzņēmums "Data Service", un tiesa pērn 2.oktobrī ierosināja lietu.

Abu uzņēmumu – gan "Data Serviss", gan tā maksātnespējas pieteikuma iesniedzēja "Data Service" – juridiskā adrese ir Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 33a.

Aģentūrai BNS līdz šim nav izdevies sazināties ne ar "Data Servisa", ne "Data Service" pārstāvjiem.

Saskaņā ar "Lursoft" informāciju "Data Serviss" ir dibināts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 60 tūkstoši latu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir privātpersona Gvido Antanavičus. Uzņēmums 2011.gadā strādāja ar 298,5 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 11,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt tā zaudējumi bija 156,8 tūkstoši latu pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina kompānijas datubāzē "Lursoft" pieejamais finanšu pārskats.

"Data Service" atbilstoši "Lursoft" informācijai ir 2010.gadā reģistrēts mazkapitāla uzņēmums – tā pamatkapitāls ir viens lats. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Gatis Bolinskis. Arī šis uzņēmums kā darbības veidu norādījis tirgus un sabiedriskās domas izpēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!