Foto: DELFI

Tabakas izstrādājumu tirgotāja SIA "Philip Morris Latvia" peļņa pērn bija 465 966 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir par 16,3% vairāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 400 821 eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn sarucis par 1,3% - no 95,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 94,2 miljoniem eiro 2013.gadā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn apgrozījuma samazinājumu ietekmējošais faktors bijis fiskālā tirgus sarukums par 0,4%.

Pērn uzņēmums paplašināja klāstu vairākās produktu līnijās, kā arī turpināja būt par centrālo loģistikas biroju "Philip Morris" produktiem Lietuvas tirgū, kā arī nodrošinot realizāciju Latvijas tirgū. Vietējā tirgū uzņēmums turpināja sadarbību ar SIA "Sanitex", SIA "Maxima Latvija", SIA "Rimi Latvia" un SIA "Latvijas tirgotāju kooperācija "Aibe"".

Uzņēmuma vadība paredz, ka šis gads būs veiksmīgs, atzīmējot, ka būtiskākā ietekme uz uzņēmuma darbību sagaidāma no attīstības vietējā tirgū un legālas izcelsmes produktu pieprasījuma pieauguma.

Pērn gūto peļņu pilnā apmērā, tāpat kā 2012.gada peļņu, uzņēmuma vadība iesaka novirzīt dividendēs un izmaksāt to uzņēmuma īpašniekam, teikt ziņojumā.

SIA "Philip Morris Latvia" dibināta 2000.gada 25.februārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 201 924 eiro. "Philip Morris Latvia" pilnībā pieder Šveices kompānijai "Philip Morris S.A.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!