Foto: DELFI

Par AS "Aldaris" valdes priekšsēdētāju otrdien, 3.jūnijā, kļuvis Igaunijas "Saku" alus darītavas vadītājs Marguss Kasteins, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija.

Darbu valdē turpina Uģis Mihņevičs un Edgars Podēns.

Kā vēstīts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs un "Carlsberg Baltic" izpilddirektors Veli Pekka Tennila turpmāk būs somu alkohola ražotāja "Altia" izpilddirektors.

Jaunais valdes priekšsēdētājs Kasteins vienlaicīgi pildīs gan "Aldara", gan "Saku" izpilddirektora pienākumus.

Kasteins "Saku" alus darītavai pievienojās 2008.gadā, kļūstot par tās pārdošanas direktoru, bet no 2011.gada – par izpilddirektoru. Ātrās aprites preču sektorā viņš strādā jau kopš 1998. gada.

"Aldaris" 2012.gadā strādājis ar 36,42 miljonu eiro apgrozījumu un 3,98 miljonu eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 38,98 miljonu eiro apgrozījumu un 1,163 miljonu eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

"Aldaris" dibināts 1865.gadā un ir Dānijas alus ražotāja "Calsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding", kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs, tostarp arī "Aldaris" Latvijā. ''Aldara'' produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!