Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa paredzējusi vērtēt medicīnas preču vairumtirdzniecības kompānijas AS “Latvijas Zoovetapgāde” maksātspēju. Uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniegusi Vija Ločmele, liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Tiesa pieteikumu pieņēmusi un 17.oktobrī ierosinājusi maksātnespējas lietu. Par "Latvijas Zoovetapgādes" administratori ierosināts iecelt Kristīni Errsu, bet viņa no šiem pienākumiem vēl var atteikties.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošā firmas "Lursoft" dati, kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Aldis Taurītis, bet valdē darbojas Marija Miķelsone un Inta Podniece. "Latvijas Zoovetapgādes" padomes priekšsēdētājs ir Atis Grundmanis, bet padomē darbojas Ilona Baumane, Ilze Kļaviņa, Svetlana Zača un Māris Ūtēns.

Uzņēmuma lietākā akcionāre ir Tamāra Jankava, kā arī Taurītis un Grundmanis.

Kā iepriekš ziņoja aģentūra LETA, šā gada sešos mēnešos "Latvijas Zoovetapgāde" apgrozījums un peļņa sarukuši par 98%."NASDAQ OMX Riga" iesniegtais nerevidētais finanšu pārskats liecināja, ka sešos mēnešos uzņēmuma apgrozījums bija 540 lati, savukārt attiecīgajā periodā 2011.gadā - 25 336 lati.

Savukārt uzņēmuma peļņa šī gada pirmajā pusgadā bijusi 116 lati, bet attiecīgajā periodā 2011.gadā - 6286 lati.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka no 2012.gada janvāra līdz 30.jūnijam uzņēmums neveic komerciālo darbību. Uzņēmuma vadība organizē visus nepieciešamos darbus, lai saglabātu un uzturētu uzņēmuma īpašumus.

Nekustamie īpašumi tiek iznomāti firmām komercdarbību veikšanai, un tiek meklēti risinājumi ieķīlāto objektu uzturēšanai.

"Latvijas Zoovetapgādei" septembrī tika piemērots uzraudzības statuss, ievērojot uzņēmuma ilgstošās maksātspējas problēmas, kā arī to, ka uzņēmums nav iesniedzis revidētu 2011.gada finanšu pārskatu un šā gada trīs mēnešu finanšu pārskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!