Foto: LETA

Mazumtirgotājs AS "Prisma Latvija" ir izlēmis pirms termiņa lauzt telpu nomas līgumu veikalam "Prisma Deglava" Andreja Saharova ielā 30, kurā šobrīd atrodas "Prisma Deglava" hipermārkets, pavēstīja kompānijā.

Telpu nomas līguma laušanas iemesls ir Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) lēmums, ka kopš šā gada jūnija ēku daļēji nav atļauts izmantot komercdarbības veikšanai.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka "Prisma Latvija" turpinās biznesa darbību Latvijā, tāpat kā pārējās Baltijas valstīs.

Kā ziņots, 3. jūnijā pēc pulksten16 lielveikala "Prisma Deglava" Rīgā, Andreja Saharova ielā 30, ēkā veikala tehniskie darbinieki pamanīja "lokālas konstruktīvo elementu izmaiņas". Drošības nolūkos no ēkas nekavējoties tika evakuēti visi cilvēki un ēka slēgta. Būvniecības valsts kontroles birojs 6. jūnijā aizliedza ēkas ekspluatāciju līdz bīstamības novēršanai.

Veikala īpašnieks SIA "Aivii Centrs" pēc tam sāka ēkas sagatavošanas darbus remonta veikšanai, lai varētu pilnvērtīgi veikt ēkas tehniskās ekspertīzes. BVKB prognozēja, ka ekspertīzes un bojājumu novēršana var ilgt līdz pat diviem mēnešiem.

Vēstīts arī, ka "Prisma Latvija" 2015. gadā strādāja ar 52,098 miljonu eiro apgrozījumu, kas par 2,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 1,4% - līdz 147 miljoniem eiro.

"Prisma Latvija" ir reģistrēta 2006. gadā. Uzņēmums ir Somijas koncerna "S-group" meitasuzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!