Foto: LETA

Privatizācijas aģentūra (PA) neiegādāsies Ķemeru sanatoriju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja aģentūrā.

PA, kas pieteikusi nodrošinātā kreditora prasījumu 16 979 latu apmērā, maksātnespējas procesa administratoru informējusi, ka neizmantos iespēju paturēt "Ominasis Latvia" nekustamo īpašumu, kustamo mantu un kultūras priekšmetus kā lietu kopību par izsoles sākumcenu - 3,9 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" nodrošinātajiem kreditoriem - Privatizācijas aģentūrai un arhitektu birojam "Arhiidea" - līdz šodienai bija jāinformē, vai tie plāno iegādāties Ķemeru sanatoriju.

Ķemeru sanatorijas pirmā izsole nenotika, jo uz to nebija ieradies neviens pretendents. Sanatorijas un citu maksātnespējīgās "Ominasis Latvia" nekustamo īpašumu un kustamās mantas novērtējums un izsoles sākumcena bija noteikta 3 905 901 lats.

Vienlaikus "Ominasis Latvia" administrators Ainars Kreics gan toreiz izteica cerību, ka īpašumu iegādāsies Jūrmalas pašvaldība, ja tai izdosies saņemt finansējumu no Valsts kases. Jūrmalas dome izsolē piedalīties nebija gatava, līdz ar to, visticamāk, nepiedalīsies arī otrajā, tomēr pašvaldība var īpašumu iegādāties līdz izsolei, norādīja administrators.

Tāpat Kreics pauda, ka gadījumā, ja neizdosies pārdot līdz ziemas sākumam, tiks meklēti risinājumi, kā īpašumu uzturēt ziemas laikā. "Tiek domāts, kādi varētu būt veicamie pasākumi, lai tiktu saglabāta īpašuma vērtība. Ir minimālā un maksimālā programma, katra ar attiecīgu budžetu," toreiz sacīja Kreics.

Viņš norādīja, ka minimālā programma paredz tikai pašus nepieciešamākos pasākumus un tai būtu nepieciešami daži desmiti tūkstošu latu. Tos administrators būtu gatavs segt no saviem līdzekļiem. Savukārt maksimālā programma paredz apkures nodrošināšanu, un tai būtu nepieciešami aptuveni 300 000 latu. Šādu līdzekļu Kreicam neesot, tāpēc vienīgais iespējamais risinājums esot aizņēmums.

Kā ziņots, "Ominasis" kreditoru sapulce 17.jūlijā vienbalsīgi nolēma piekrist pārdot Ķemeru sanatorijas kompleksu bez izsoles Jūrmalas domei vai pašvaldības dibinātam uzņēmumam par 4,6 miljoniem latu.

Jūrmalas dome vēlējās sanatorijas iegādei finansējumu aizņemties no Valsts kases, taču Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padome prasīja pašvaldībai izpildīt virkni priekšnosacījumu, kas netika izdarīts.

Pēc tam administrators izsludināja īpašumu pirmo izsoli.

Kā ziņots, 1.martā Jūrmalas pilsētas tiesa pasludināja "Ominasis" par maksātnespējīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!