Foto: LETA

Ogu un augļu pārstrādes uzņēmuma SIA "Pure Food" apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,47 miljoni latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir par 23% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 12,58 miljoni latu.

Pērn "Pure Food" strādājusi ar 279 793 latu zaudējumiem, kamēr 2010.gadā tika gūta 664 414 latu peļņa. Uzņēmuma zaudējumi vadības ziņojumā tiek skaidroti ar ilgtermiņa aktīvu nolietojuma perioda maiņu, piemērojot to jauno īpašnieku - Beļģijas koncerna "Puratos" - normām. Līdz ar to 2011.gada izmaksās tika iekļauti papildu 397 000 latu, kuri attiecas uz iepriekšējiem periodiem.

Kompānijas vadības ziņojumā arī teikts, ka pērn turpināta ražošanas procesu optimizācija, ieviešot inovatīvas tehnoloģijas un apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

2011.gads "Pure Food" vēsturē bija nozīmīgs ar to, ka, notiekot dalībnieku maiņai, maijā uzņēmums kļuva par "Puratos" meitas sabiedrību. "Puratos" ir viena no pasaulē vadošajām grupām izejvielu ražošanā un piegādē industriālajām maizes ceptuvēm, konditorejas izstrādājumu un šokolādes ražotājiem.

Turpinot saglabāt savas pozīcijas Baltijas tirgū kā vadošajam augļu un ogu piedevu piegādātājam piena pārstrādes un konditorejas uzņēmumiem, pievienošanās "Puratos" grupai "Pure Food" nākotnē pavērs jaunas iespējas ārvalstu tirgos.

Pērn vidējais strādājošo skaits uzņēmumā bija 168.

Kā ziņots, 2011.gada 27.aprīlī "Pure Food" īpašnieks Pēteris Žimants paziņoja par uzņēmuma pārdošanu privātam kapitālam piederošajam Beļģijas uzņēmumam "Puratos".

"Puratos" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas gatavo izejvielas maizes ražotāju, konditorejas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 1,1 miljarda eiro jeb 770 miljonu latu apgrozījumu. "Puratos" ir pārstāvēts vairāk nekā 100 pasaules valstīs, uzņēmumā darbojas vairāk nekā 56 ražošanas rūpnīcas un strādā vairāk nekā 5000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!