Foto: AFI
Putnu fabrikā "Lielzeltiņi" saistībā ar sākto reorganizāciju darbu zaudēs 134 fabrikas darbinieki, trešdien vēstī Latvijas Televīzijas rīta raidījums "Rīta Panorāma", atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju.

Informāciju sarunā ar raidījumu apstiprināja arī uzņēmuma vadītājs Andris Vilcmeiers. Reorganizācija, pārceļot atsevišķas fabrikā līdz šim veiktās funkcijas uz putnu fabriku "Ķekava", sākta, lai mērķtiecīgi varētu attīstīt "Lielzeltiņu" ražotni.

Vilcmeiers norādīja, ka visiem atlaistajiem darbiniekiem "Lielzeltiņi" piedāvājuši pāriet uz darbu uzņēmumā "Ķekava". Taču uzņēmums pieļauj, ka objektīvu iemeslu dēļ ne visi darbinieki pieņems lēmumu mainīt darba vietu. Vilcmeiers minēja, ka daļa darbinieku varētu nepiekrist mainīt darbu lokācijas vietas dēļ, bet citi – ģimenes apstākļu dēļ.

Uz uzņēmumu "Ķekava" no "Lielzeltiņiem" tiks pārcelta kaušanas funkcija, bet "Lielzeltiņi" turpinās broileru ražošanu, kā arī putnu audzēšanas un barības funkcijas.

Kā norādīja uzņēmuma pārstāvis par darbinieku atlaišanu informēta gan arodbiedrība, gan Bauskas novada dome. Tāpat atlaistie darbinieki saņems kompensācijas likuma noteiktā kārtībā.

Kā sarunā ar raidījumu norādīja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks, informācija par darbinieku atlaišanu nav patīkama, bet ir cerība, ka darbinieki izvēlēsies strādāt "Ķekavā". Viņš norādīja, ka šāds scenārijs būtu apmierinošs, jo "Ķekavā" tiktu saglabātas darbinieku līdzšinējās algas un piedāvāts bezmaksas transports.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!