Foto: Shutterstock

Tūrisma firma "Prieks tūre" paziņojusi par darbības pārtraukšanu, neskatoties uz to, ka daļa uzņēmuma klientu joprojām atrodas ārvalstīs, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) norāda uz iespējamu negodīgu komercpraksi tūrisma firmas "Prieks tūre" darbā. Uzņēmums turpinājis pārdot ceļojumus vēl dažas dienas pirms izziņojis par tā darbības pārtraukšanu, skaidro raidījumā. Vairāki simti iedzīvotāju gaida uz naudas atmaksu, bet uzņēmuma vadītājs vēl cer tā darbību atjaunot.

"Esam Horvātijā un nezinām, kā tiksim atpakaļ," tā kāds satraukts tūrists rakstījis "Latvijas Televīzijai", uzzinājis, ka tūrisma operators "Prieks tūre"', kas noorganizējis ceļojumu uz Horvātiju, savu darbību beidzis.

Slēgta arī uzņēmuma mājaslapa "prieks.lv".

"Lursoft" dati liecina, ka aktuāla likvidācijas vai maksātnespējas procesu šim uzņēmumam pagaidām nav, toties ir vairāk nekā 10 000 liels nodokļu parāds, skaidro raidījumā.

"Bija plānots ceļojums uz Melnkalni. Atnācu, domāju, ka brauksim, izrādās - nekur nebrauksim," raidījumam pauž kāds vīlies klients. "Neviens nepiezvanīja. Atnācu uz viņu ofisu un pēkšņi uzzināju, ka firma nonākusi ļoti sliktā situācijā," vīrietis papildina.

Firmas vadītājs raidījumam skaidro, ka tiek pārdoti "Prieks tūre" auto, autobusi un nekustamais īpašums, lai saistības, kas izveidotas ar klientiem, pāris nedēļu laikā varētu dzēst.

"Neviens cilvēks, neviens klients mums nav atstāts kaut kādā kūrortā. Par notikušo mums arī ļoti žēl. Tik daudz gadu esam tirgū, neviens konkurents mūs nevarēja sakaut, bet te pēkšņi to izdarīja šīs vasaras laika apstākļi," atklāj SIA "Prieks tūre" valdes priekšsēdētājs Sergejs Ivasjuta.

"Šajā situācijā varētu tikt konstatēta negodīga komercprakse. Proti, ja uzņēmums noteikti zināja, ka pārtrauks darbību, bet tomēr joprojām piedāvāja pēdējā dienā ceļojumus un pieņēma no ceļotājiem priekšapmaksas," informēja PTAC pārstāve Ieva Baldiņa-Brūklīte.

Kā liecina "firmas.lv" pieejamā informācija, "Prieks tūre" reģistrēts 2004. gadā, un tā pamatkapitāls ir 5642 eiro. 2016.gadā uzņēmums strādāja ar 413 272 eiro apgrozījumu un 102 726 eiro peļņu, bet 2017. gadā - ar 346 758 eiro apgrozījumu un 52 277 eiro peļņu. Ivasjuta ir vienīgais uzņēmuma īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!