Foto: Shutterstock

''Reitan Convenience'' parakstījis vienošanos par Baltijas kafejnīcu ķēdes ''Caffeine Roasters'' iegādi, kas ietver 60 kafejnīcas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma pārstāvji.

Kafejnīcu ķēdes iegāde ir daļa no ''Reitan Convenience'' stratēģijas nostiprināt mazā formāta veikalu līderpozīcijas Eiropas tirgū. Darījums vēl jāapstiprina vietējiem konkurences uzraugiem.

"''Caffeine Roasters'' ir viens no spēcīgākajiem kafejnīcu zīmoliem Baltijā, kas slavens ar tā kafijas augsto kvalitāti un lielisko servisu. Uzņēmuma kafejnīcas atrodas stratēģiski labākajās vietās lielākajās pilsētās. Mēs plānojam audzēt mūsu biznesu Baltijā un turpmāk meklēsim iespējas, kā paplašināt ''Caffeine Roasters'' tīklu arī citās valstīs," pastāstīja ''Reitan Convenience'' izpilddirektors Jūhanness Sangness.

''Caffeine Roasters'' 2007. gadā dibināta Viļņā, Lietuvā. Šobrīd tīklā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā darbojas 60 kafejnīcas, kas ''Caffeine Roasters'' padara par lielāko kafejnīcu ķēdi Baltijā.

"Mēs esam gandarīti kļūt par daļu no ''Reitan Convenience'' komandas. Kopīgiem spēkiem mūsu spēcīgo zīmolu varēsim ievest jaunos tirgos. ''Reitan Convenience'' ir profesionāls un stabils ilgtermiņa īpašnieks, kas bijis ļoti sekmīgs citos mazā formāta veikalu segmentos Baltijā," pauda ''Caffeine Roasters'' komunikācijas vadītājs Nids Kiuberis.

''Reitan Convenience'' uzņēmumu grupai ir Ar 531 tirdzniecības vieta. Grupas uzņēmumi pārstāv tādus zīmolus kā ''Narvesen'', ''R-kiosk'' un ''Lietuvos Spauda''.

"''Caffeine Roasters'' iegāde ir loģisks nākamais solis, kas nostiprinās mūsu klātbūtni Baltijas valstīs. Vēl jo vairāk – tā ir daļa no mūsu vīzijas kļūt par lielāko convenience sektora mazumtirgotāju Eiropā," uzsvēra Sangness.

''Narvesen'' Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica, norāda, ka darījums uzņēmumam pavērs jaunas iespējas: "Kā ''Narvesen'' īpašnieks, ''Reitan Convenience'' jau nostiprinājies Latvijas tirgū. Apvienošanās mums sniegs aizraujošas attīstības iespējas jaunā segmentā. Ar optimismu raugāmies uz turpmāko ''Caffeine Roasters'' attīstību Latvijā."

''Reitan Group'' veido piecas neatkarīgas struktūrvienības: ''REMA 1000'', ''Reitan Convenience'', ''the Uno-X Group'', ''Reitan Property'' un ''Reitan Capital''. ''Reitan Group'' Skandināvijā un Baltijā kopumā nodarbina 37 000 darbiniekus, un uzņēmuma 2017. gada apgrozījums sasniedza 89 miljardus Norvēģijas kronu [9 424 402 269 eiro].

''Reitan Convenience'' pieder 2250 veikali septiņās valstīs, ieskaitot ''Narvesen'' Norvēģijā, Latvijā un Lietuvā, ''7-Eleven'' Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā, ''Northland'' Norvēģijā, ''Pressbyrån'' Zviedrijā, ''R-kioski'' Somijā un Igaunijā un ''Lietuvos Spauda'' Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!