Foto: Publicitātes attēli

Pirmdien Kanādā, Mirabellas pilsētā notika lidaparāta "Bombardier CSeries" pirmie testa lidojumi, informē nacionālā lidsabiedrība „airBaltic”, kas pērnā gada nogalē parakstīja līgumu par 20 šādu lidaparātu iegādi.

Pirmās "CSeries" lidmašīnas "airBaltic" saņems 2015.gada nogalē. Portāls „Delfi” piedāvā fotogrāfijās un video materiālā aplūkot, kāds izskatījās jauno "CSeries" lidmašīnu pats pirmais lidojums, divus gadus pirms tās sāks bāzēties arī „airBaltic” flotē.

Lidaparāts, kas spēj pārvadāt līdz 125 pasažieriem, pirmdien gaisā lidoja divarpus stundas. Ar jaunu lidaparāta sēriju, „Bombardier” cer sastādīt cienīgāku konkurenci saviem lielākajiem konkurentiem – „Airbus” un „Boeing”.

„Delfi” jau ziņoja, ka "airBaltic" pērn parakstīja nodomu protokolu ar Kanādas avioražotāju "Bombardier" par jaunu lidmašīnu iegādi. Dokumentā paredzēta 10 jaunu lidmašīnu iegāde un vēl 10 lidmašīnu iegādes tiesības.

Nodomu protokola vērtība ir 764 miljoni ASV dolāru (437 miljoni latu), un tā var palielināties līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (898 miljoniem latu), ja "airBaltic" iegādāsies visas 20 lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!