Foto: LETA

Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Rēzeknes gaļas kombināts" apgrozījums pagājušajā gadā saglabājies apmēram iepriekšējā gada līmenī, sacīja kompānijas padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

Viņš teica, ka kompānijas finanšu rezultāti vēl nav līdz galam apkopoti, taču uzņēmuma apgrozījums aizvadītajā gadā saglabājies apmēram iepriekšējā gada līmenī.

Piteronoks prognozēja, ka šogad kompānijas apgrozījums varētu pieaugt salīdzinājumā ar 2016.gadu, jo šā gada pirmajos piecos mēnešos "Rēzeknes gaļas kombināta" apgrozījums ir audzis salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Tas ir saistīts ar to, ka cūkgaļas cenu pieauguma dēļ kompānija šogad bija spiesta nedaudz palielināt arī gala produktu cenas.

"Rēzeknes gaļa kombināta" padomes priekšsēdētājs teica, ka uzņēmums šogad plāno investēt gaļas sadales ceha būvniecībā. Investīciju projekta kopējā vērtība ir pusotrs miljons eiro. "Ja vēlamies attīstīties, būt tirgū un saglabāt savu nišu, tad mums ir jāinvestē gan iekārtās, gan arī telpās, lai saglabātu savu konkurētspēju," teica Piteronoks.

Viņš piebilda, ka citus investīciju projektus, izņemot sadales ceha būvniecību, kompānija tuvākajā laikā nav paredzējusi īstenot.

2015.gadā "Rēzeknes gaļas kombināts" strādāja ar 28,102 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās divas reizes un bija 673 961 eiro.

"Rēzeknes gaļas kombināts" ir dibināts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls 93 152 eiro. Uzņēmums pieder kompānijai "AB Holding" (25%) un trim Latvijas privātpersonām, tostarp lielākajai kompānijas kapitāldaļu īpašniecei Vinetai Piteronokai (44,05%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!