Foto: LETA

SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" sāk ražot zirga gaļas desu "Kalnu servelāde", kuru drīzumā varēs iegādāties arī veikalos Latvijā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladimirs Jegorčenko.

"Veicot regulārus tirgus pētījumus, pieprasījuma analīzi un analītiku, jau savlaicīgi bijām pamanījuši, ka šobrīd Latvijā zirga desas ražošana ir brīva niša," norāda uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks. Viņš norāda, ka ap zirgu gaļu saceltās ažiotāžas dēļ uzņēmums nolēmis uzsākt jauna produkta ražošanu.

"Daudzi vēl šodien atceras padomju laikā popularitāti ieguvušo desu "Stepes pusžāvētā", kas arī tika ražota no zirga gaļas. Šobrīd šāda veida delikatese vairs netiek piedāvāta, tomēr pieprasījums pēc tās ir, tādēļ esam nolēmuši uzsākt tās ražošanu un ļaut katram Latvijas iedzīvotājam nogaršot, kāda tad īsti ir pēdējā laikā tik bieži aprunātā zirga gaļa," stāsta Piteronoks.

Kā pastāstīja Rēzeknes gaļas kombināta ražošanas tehnologs Mairis Trupavnieks, tad jaunais produkts atšķirsies ar vēl lielāku kvalitātes kontroli. "Kalnu servelāde" tiks ražota tikai no augstvērtīgām izejvielām, kas iepirktas Eiropas Savienībā. "Mūsu ražotā zirgu desa būs augstvērtīgākas gaļas pusžāvētā desa. Alkšņu kūpinājumu un piesātināto garšas buķeti īpaši novērtēs delikatešu cienītāji un gardēži," stāsta Trupavnieks.

Uzsākot zirga desas ražošanu, "Rēzeknes gaļas kombināts" plāno to eksportēt arī uz tuvākām un tālākām kaimiņvalstīm.

Pirmā "Kalnu servelādes" partija tiks nokūpināta jau tuvākajā laikā. SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" savu produkciju piedāvā jau no 2001. gada un šobrīd pēc pagatavotās produkcijas ražošanas apjomiem ieņem vienu no līderpozīcijām Latvijā. Uzņēmuma produkcijas sortimentā ir vairāk kā 300 dažādu gaļas izstrādājumu.

Jāatgādina, ka skandāls ap zirga gaļu sākās Francijā, bet nu ir nonācis arī līdz Latvijai. Pārtikas un veterinārais dienests vairākos it kā liellopu gaļas izstrādājumos ir konstatējis zirga gaļu.

Jau ziņots, ka "Rimi" veikalu tīklā visās trijās Baltijas valstīs ir apturēta tirdzniecība ar "Rēzeknes gaļas kombināta" ražoto produkciju, kuras sastāvā minēta liellopu gaļa. Tirdzniecība apturēta saistībā ar zināmo un iespējamo pircēju maldināšanu par to sastāvu. Preces ir izņemtas no tirdzniecības līdz turpmākajai rīcībai.

Šis solis seko pēc tam, kad Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests atrada zirga gaļas klātbūtni "Rēzeknes gaļas kombināts" ražotājos liellopu gaļas konservos un atsauca visu produkciju no tirdzniecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!