Foto: LETA

Rēzeknes gaļas kombināts” sācis patērētājiem piedāvāt “jaunu un vēl nebijušu produktu” – zirga gaļas desu “Kalnu servelāde”, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Pirmā "Kalnu servelādes" partija "jau ir nokūpināta un ir pieejama patērētājiem".

Kā norāda "Rēzeknes gaļas kombināta" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks, "Kalnu servelādi" jau var iegādāties uzņēmuma mazāko partneru veikalos visā Latvijā.

Pakāpeniski ir plānots to iekļaut arī lielveikalu tīklu sortimentā, kas būs atkarīgs no tīklu ieinteresētības un atsaucības.

Uzņēmums cer, ka drīzumā produkts būs pieejams visos partneru veikalos.

Jau šobrīd dažādos veikalos notiek aktīvas degustācijas, kur ikvienam interesentam ir iespēja nobaudīt un novērtēt unikālo produktu.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka patērētāju pieprasījums pēc tā ir liels.

„Jau šobrīd ik dienu saņemam zvanus no patērētājiem, kas ir ieinteresēti jaunajā produktā un jautā, kur to ir iespējams iegādāties. Ņemot vērā to, ka zirga gaļa izcilās garšas un augstvērtīgās kvalitātes dēļ jau izsenis lielu popularitāti ieguvusi visā pasaulē, un pēdējā laika notikumi ir radījuši dzīvu interesi no patērētāju puses, ceram, ka šis produkts būs vēl viens veiksmes stāsts un spēs iekarot savu vietu tirgū," jaunā produkta popularitāti skaidro Piteronoks.

Jaunais produkts ir īpašs ne vien ar to, ka veidots pēc pilnībā jaunizveidotas receptes, bet arī ar to, ka tā sastāvā ir līdz 80% zirga gaļas, savukārt pārējā ir cūkgaļa.

Kā norāda "Rēzeknes gaļas kombināta" ražošanas tehnologs Mairis Trupavnieks, tad zirgu desa ir augstvērtīgākas gaļas pusžāvētā desa, kas tiek kūpināta atbilstoši augstākajiem kvalitātes rādītājiem.

"Rēzeknes gaļas kombināts" savu produkciju piedāvā jau no 2001.gada un šobrīd pēc pagatavotās produkcijas ražošanas apjomiem ieņem vienu no līderpozīcijām Latvijā.

Uzņēmuma produkcijas sortimentā ir vairāk kā 300 dažādu gaļas izstrādājumu.

Jau vēstīts, ka skandāls ap zirga gaļu sākās Francijā, bet nu ir nonācis arī līdz Latvijai. Pārtikas un veterinārais dienests vairākos it kā liellopu gaļas izstrādājumos ir konstatējis zirga gaļu.

Jau ziņots, ka "Rimi" veikalu tīklā visās trijās Baltijas valstīs ir apturēta tirdzniecība ar "Rēzeknes gaļas kombināta" ražoto produkciju, kuras sastāvā minēta liellopu gaļa. Tirdzniecība apturēta saistībā ar zināmo un iespējamo pircēju maldināšanu par to sastāvu. Preces ir izņemtas no tirdzniecības līdz turpmākajai rīcībai.

Šis solis seko pēc tam, kad Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests atrada zirga gaļas klātbūtni "Rēzeknes gaļas kombināts" ražotājos liellopu gaļas konservos un atsauca visu produkciju no tirdzniecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!