Foto: DELFI

Pirmdien atklāts Latvijā reģistrētais bijušo "Lenta.ru" žurnālistu ziņu portāls 'Meduza.io', portālu "Delfi" informēja ziņu medija vadītāja Galina Timčenko.

Jau vēstīts, ka ietekmīgu Krievijas žurnālistu grupa nolēma tieši Rīgā glābties no viņu dzimtenē valdošās cenzūras, saņemot Latvijas masu informācijas līdzekļa reģistrācijas apliecību.

Portāla domēns "io" gan nav reģistrēts Latvijā, bet Indijas okeāna salās. Ziņu portāls mobilajā versijā pieejams arī "iPhone" un "Android" viedtalruņu lietotājiem. 

Kā norāda britu raidsabiedrība BBC, viens no galvenajiem projekta finansētājiem ir kādreizējais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis. Pati Timčenko norāda, ka investoru vārdus, rūpējoties par viņu drošību, negrasās atklāt. 

SIA "Medusa project" 6.oktobrī reģistrēts Dzirnavu ielā 34A - 12A, savukārt kā vienīgā valdes pārstāve "Lursoft" datu bāzē norādīta Timčenko. SIA pamatkapitāls reģistrēts 2800 eiro apmērā. 

Jau vēstīts, ka Timčenko intervijā LTV raidījumam "de facto" atklāj, ka  neizslēdz iespēju, ka opozīcijas medija darbības dēļ Latvija varētu piedzīvot sankcijas no Krievijas puses.

"Mēs par to domājām. Nolēmām - ja Meduzas dēļ Latvijai būs nepatikšanas, pārcelsimies uz Berlīni. No citas puses, iespējams, ka esam pārāk nenozīmīgs projekts, lai uz mūsu pusi uzreiz pagrieztos Saurona acs," sarunā ar "de facto" teica žurnāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!