Foto: Reuters/Scanpix

Miljardiera Vorena Bafeta koncerns "Berkshire Hathaway" paziņojis par sešu pārapdrošināšanas uzņēmuma "Gen Re" filiāļu slēgšanu. Darbība tiks pārtraukta arī Latvijas filiālē, vēsta "Bloomberg".

Darbības sašaurināšana skars arī kompānijas birojus Honkongā, Melburnā, Sietlā, Minesotā un citviet. Uzņēmums turpināšot šiem tirgiem piedāvāt pakalpojumus citās filiālēs.

Paziņojumā medijiem "Gen Re" prezidents Bobs Džounss skaidro, ka kompānijai jāpielāgojas tirgus situācijai, proti, jānodrošina apdrošināšanas parakstīšanas un pieprasījumu kompetence iespējami efektīvākajā veidā, tajā pašā laikā nezaudējot kvalitāti.

Kā liecina "Lursoft" datu bāzes informācija, "General Reinsurance AG filiāle "Riga"" reģistrēta 2008. gadā. Tās vadītājs ir Mihails Kuharenoks. Saskaņā ar filiāles finanšu pārskatu 2014. gadā tās nopelnītās prēmijas sasniedza 9,7 miljonus eiro, bet piekritušās atlīdzību prasības – 6,8 miljoni eiro. Filiāle 2014. gadā sasniedza 1,6 miljonu eiro peļņu. Finanšu pārskatus par 2015. gadu vēl nav iesniegts.

Pārapdrošinātāju klienti ir apdrošināšanas kompānijas, kad tās izvēlas dalīt risku lielos darījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!