Foto: AFP/Scanpix
Trešdien "Nasdaq" Rīgas biržas indekss OMXR pieauga par 0,8% un bija 589,15 punkti. Kopējais tirdzniecības apgrozījums sasniedza 19,631 miljonu eiro, kuru galvenokārt veidoja darījumi ar koncerna "Ventspils nafta" (VN) akcijām.

Apgrozījums ar VN akcijām trešdien sasniedza rekordu – 19,573 miljonus eiro. Iepriekš lielākais vienas dienas apgrozījums ar šīm akcijām tika fiksēts 2003. gada 2. aprīlī, kad VN akcijas tika tirgotas 7,2 miljonu latu jeb 10,2 miljonu eiro vērtībā. Lielā interese par VN akcijām ir saistīta ar tās lielākā akcionāra "Euromin" pirmdien izteikto akciju atpirkšanas piedāvājumu mazākuma akcionāriem, no kuriem liela daļa pašlaik izvēlējusies akcijas pārdot caur biržu. Pēdējo nedēļu laikā šī ir jau trešā reize, kad VN akciju apgrozījums dienas laikā pārsniedz miljona eiro robežu - 12. oktobrī VN akcijas tirgoja 2,4 miljonu eiro vērtībā, bet 19. oktobrī - 1,6 miljonu eiro vērtībā.

No oficiālajā sarakstā iekļauto uzņēmumu akcijām trešdien visstraujāk pieauga kuģošanas kompānijas "Latvijas kuģniecība" akcijas cena – par 3,42% – līdz 0,605 eiro. Oficiālajā sarakstā cena nekritās neviena uzņēmuma akcijai.

Otrajā sarakstā visvairāk tirgoja stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" akcijas, un to cena samazinājās par 1,19% – līdz 3,31 eiro par akciju.

Apgrozījuma ziņā "Ventspils naftas" akcijām ar 43 700 eiro tirdzniecības apgrozījumu sekoja uzņēmuma "Latvijas kuģniecība" akcijas.

Kopējais apgrozījums Rīgas biržas oficiālajā sarakstā iekļautajām akcijām bija 19,62 miljoni eiro, bet otrajā sarakstā akcijas tirgoja 10 400 eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!