Foto: LETA
Graudu pārstrādes uzņēmums "Rīgas dzirnavnieks" šogad sācis eksportu uz Ķīnu, veicot pirmās produkcijas piegādes uz Honkongu, pavēstīja kompānijā.

Tajā norādīja, ka Ķīna ir viens no kompānijas stratēģiskajiem soļiem eksporta diferencēšanai, lai samazinātu riskus un izvēlētos stabilākus ārvalstu tirgus, ņemot vērā ģeopolitisko notikumu neprognozējamību, kā arī krīzes attīstību Krievijā. Pēc uzņēmumā vēstītā, Ķīna ir līdz šim tālākais "Rīgas dzirnavnieka" eksporta tirgus austrumu virzienā. Uz Ķīnu plānots eksportēt "Herkuless" auzu biezputras ar speciāli šim tirgum izvēlētām un pielāgotām garšām.

"Honkonga ir pirmais mūsu solis Ķīnas virzienā. Tas ir izaicinājumiem bagāts tirgus, ar neizsmeļamām iespējām un potenciālu ikvienam Latvijas ražotājam. Jau otro gadu mēs īstenojam daudz agresīvāku eksporta tirgu apgūšanu. Ņemot vērā pietiekami nozīmīgo eksporta daļu uz Krieviju, jauni tirgi ļauj mums diferencēt riskus. Neskaidrība ar Krievijas tirgu liek mums meklēt alternatīvus eksporta tirgus," sacīja "Rīgas dzirnavnieka" valdes loceklis Žilvins Pakeltis (Žilvinas Pakeltis).

Tāpat uzņēmumā norādīja, ka 2014.gadā "Rīgas dzirnavnieks" sāka eksportu uz vairākām valstīm, tostarp "Herkuless" bioloģisko produktu eksportu uz Itāliju un miltu eksportu uz Tuvo Austrumu reģionu valsti - Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), kur sadarbība ir sākuma stadijā, un uz šo tirgu ir nosūtīti pirmie produkcijas konteineri.

"Rīgas dzirnavnieks" uz Tuvajiem Austrumiem raugās pozitīvi un to vērtē kā perspektīvu, ņemot vērā tā augsto pieprasījumu pēc graudiem un graudaugu produktiem. Pēc kompānijā paustā, šobrīd ik mēnesi pieaug eksporta apmēri uz AAE un interese ir arī no citām Tuvo Austrumu reģiona valstīm.

"Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums Baltijas tirgū veido aptuveni 70%, bet eksports - gandrīz 30%. Galvenie eksporta tirgi ir Eiropas Savienība, Krievija un citi pasaules reģioni. Iepriekšējā finanšu gadā no 2013.gada 1.jūlija līdz 2014.gada 30.jūnijam "Rīgas dzirnavnieks" strādāja ar 12,217 miljonu eiro apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa bija 209,8 tūkstoši eiro, liecina "Lursoft" datubāzē publiskotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!