Foto: DELFI

"Danske Bank" Latvijas filiāle parakstījusi līgumu ar AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" par divu miljonu eiro aizdevuma izsniegšanu uzņēmuma attīstības plāniem, portālu "Delfi" informēja bankā.

Finansējums paredzēts projekta "Jaunu asinhronās vilces dzinēju ieviešana ražošanā" īstenošanai. Līdz šim dažādu projektu īstenošanai "Danske Bank" uzņēmumam jau bija izsniegusi finansējumu 10 miljonu eiro apmērā.

"2014.gadā mūsu uzņēmums izstrādās un apgūs piecu, no tehniskā viedokļa sarežģītu, vilces elektroiekārtu komplektu ražošanu, kuri paredzēti lietošanai dzelzceļos, metro un autotransportā. Šajos projektos mēs ceram arī uz valsts un dažādu Eiropas struktūrfondu programmu atbalstu. Projektu īstenošana ļaus uzņēmumam modernizēt un paplašināt produktu klāstu, kā rezultātā plānojam palielināt apgrozījumu par 31% jau 2014.gadā. Šobrīd 95% no saražotās produkcijas tiek eksportēts," norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Nikolajs Erohovs.

Savukārt "Danske Bank Latvijā" vadītājs Raivis Kakānis norāda, ka sadarbības laikā uzņēmums ir piedzīvojis nozīmīgu akciju vērtības pieaugumu, šogad tas pirmo reizi iekļuvis Latvijas vērtīgāko uzņēmumu – TOP 101 sarakstā.

"Mēs priecājamies par savu klientu panākumiem, īpaši, ja varam saskatīt arī savu lomu to kaldināšanā. Turklāt šie panākumi ir likumsakarīgi – Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīca ir viens no retajiem izņēmumiem, kur ražošana kopš padomju gadiem ir ne vien saglabāta, bet tikusi mērķtiecīgi uzlabota un attīstīta. Uzņēmums šobrīd strādā tādā līmenī, ka spēj veiksmīgi konkurēt ar lielajiem nozares ārzemju koncerniem. Esmu drošs, ka Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīcai ir ļoti labas nākotnes perspektīvas, un pamats tam ir saimnieciska, prasmīga un tālredzīga uzņēmuma vadība," saka Kakānis.

"Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" ir Latvijā plaši pazīstams uzņēmums ar lielu pieredzi elektrovilcienu, pasažieru vagonu un elektroiekrāvēju paredzēto vilces elektroiekārtu komplektu projektēšanā un ražošanā.

"Danske Bank Group" ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!