Foto: LETA
Piena pārstrādes uzņēmums "Rīgas piena kombināts" pērn strādāja ar 90,067miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi palielinājās par 2,4%, sasniedzot 6,144 miljons eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījums pērn samazinājās saistībā ar ievērojamu eksporta samazinājumu uz Krieviju. Vienlaikus aizvadītājā gadā kompānija nostiprināja savas līdera pozīcijas saldējuma ražošanā un realizācijā.

Aizvadītajā finanšu gadā "Rīgas piena kombināts" turpināja koncentrēties un attīstīt savus galvenos noieta tirgus, ražojot augstas pievienotās vērtības piena un saldējuma produktus, kā arī izstrādāja vairākus HoReCa un rūpnieciskos risinājumus, kuru priekšrocības ir inovatīvu produktu un zīmola attīstība.

Pagājušajā gadā kompānija turpināja ieguldīt mārketinga aktivitātēs, koncentrējoties uz jaunu produktu attīstību, kā arī realizācijas veicināšanu mazumtirdzniecības vietās. Tāpat "Rīgas piena kombināts" ieviesa vairākus jaunus "Ekselence", "Nu smoothie" un "Pols" saldējuma veidus, ražot "Limbažu Piens Meistara krējums" sēriju, un izstrādāja virkni zīmola "Rasēns" jogurtu bērniem.

Aizvadītajā gadā kompānija eksportēja produkciju par kopējo summu 19,3 miljoni, kas bija mazāk nekā iepriekšējā gadā, kad eksporta vērtība bija 58,8 miljoni eiro. "Eksporta kritums tika prognozēts, jo 2015. gadu ietekmēja ieilgusī krīze piena nozarē, kā arī Krievijas noteiktais piena produktu embargo, kas vēsturiski bija lielāksis eksporta tirgus," norāda "Rīgas piena kombināta" pārstāvji, piebilstot, ka uzņēmuma galvenie eksporta tirgi pērn saglabājās Azerbaidžāna, Krievija, Lietuva, Polija un Nīderlande.

Šogad kompānijas vadība turpinās ražošanas centralizācijas stratēģiju, lai izveidotu ražošanu atsevišķu kategoriju piena produktiem. "Rīgas piena kombināts" vadība prognozē, ka ražošanas iekārtu specializācija ļaus uzlabot ražošanas efektivitāti un līdz ar to arī finanšu rādītājus.

Tāpat kompānija turpinās specializēties noteiktā nišā vai nestandarta piena kategorijās un saldējuma izstrādājumos, lai palielinātu tirgus daļu vietējā tirgū, kā arī paplašinātu noietu eksporta tirgos. "Rīgas piena kombināts" turpinās arī ieguldīt privātajā sektorā un tirdzniecības mārketingā.

2014. gadā "Rīgas piena kombināts" strādāja ar 122,323 miljonu eiro apgrozījumu un 6,002 miljonu eiro zaudējumiem.

"Rīgas piena kombināts" ir reģistrēts 1991. gadā. Tā pamatkapitāls ir 24,612 miljoni eiro. "Rīgas piena kombināta" kontrolpakete pieder Krievijas investora Andreja Beshmeļņicka vadītajai investoru apvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!