Foto: LETA

Taksometru kompānija "Rīgas taksometru parks" iegādājusies 50 jaunas "Ford S-MAX" automašīnas, kas aprīkotas ar autogāzes iekārtām, pavēstīja "Rīgas taksometru parka" tehniskais direktors Kaspars Muižnieks.

"Uzņēmums plāno iegādāties 50 jaunu automašīnu, kas aprīkotas ar LPG autogāzes iekārtām, kas ļaus mums plānot izdevumus par degvielu, kas pagājušajā gadā piedzīvoto dīzeļdegvielas cenu svārstību dēļ bija sarežģīti paveicams," sacīja Muižnieks, taču neatklāja kopējo investīciju summu jauno mašīnu iegādē. ""Nordea Finance Latvia" ir izsniegusi 750 tūkstošu eiro (527 tūkstošu latu) vērtu līzingu, taču pirmo iemaksu par auto mašīnu iegādi finansēja uzņēmums," teica "Rīgas taksometru parka" pārstāvis.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmums plāno palielināt autoparku, bet nolietotākās mašīnas ‒ pārdot. "Pašlaik mūsu autoparkā ir 139 automašīnas, un, kad tas tiks papildināts ar jaunajām automašīnām, tostarp arī ar astoņiem busiņiem, parkā ir plānots atstāt 165 automašīnas, bet pārējās pārdot otrreizējā tirgū," sacīja Muižnieks.

Savukārt "Nordea Finance Latvia "Valdes priekšsēdētājs Ivars Šmits, analizējot situāciju tirgū, pastāstīja, ka pēc iepriekšējā straujā nozares atspēriena gada šis gads Latvijas līzinga nozarē iezīmējies ar jauno darījumu izaugsmes stabilizāciju. "Straujākā izaugsme 39% attiecībā pret pērnā gada pirmo pusgadu vērojama tieši autolīzingā ar 77 miljonu latu jauno darījumu apmēru. Lielāko daļu autolīzinga darījumu šogad veido tieši uzņēmumi, kas atjauno un paplašina savu autoparku," klāstīja Šmits.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Rīgas taksometru parks" Komercreģistrā reģistrēts 1991.gada augustā, tā pamatkapitāls ir 632,4 tūkstoši latu. Uzņēmums pieder vairākām Latvijas privātpersonām un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, bet, tā kā kompānija ir akciju sabiedrība, tai precīza akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, un šī informācija var būt neprecīza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!