Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ notikušajā AS "Rīgas Vagonbūves rūpnīca" (RVR) akcionāru pilnsapulcē papildināts uzņēmuma padomes sastāvs un iecelta jauna valde, informēja uzņēmuma pārstāve Marika Kukuče.

RVR parādījušies jauni darbības virzieni Eiropā un NVS valstīs, un akcionāri lēma pastiprināt RVR padomi un iecelt jaunu valdi. Padomē turpmāk strādās līdzšinējais tās priekšsēdētājs Ēriks Igaunis un klātpienācēji no iepriekšējās valdes Lazars Raizbergs un Valerijs Igaunis.

"NVS valstīs 60% no funkcionējošajiem vilcieniem ir ražoti RVR. Šajās valstīs un arī Eiropas Savienībā tiek atjaunoti ieguldījumi transporta infrastruktūrā - attīstībā un pilnveidošanā. Mēs saredzam RVR vietu atkal augošajā tirgū, tāpēc nolēmām par jaunu padomes sastāvu. Padomes uzdevums būs attiecību veidošana ar lielajiem klientiem un stratēģijas detalizācija," uzsver tās priekšsēdētājs Ēriks Igaunis.

Jaunajā valdē būs tās priekšsēdētājs Gatis Kamarūts un valdes locekļi Irina Rudzāte un Vācijas pilsonis Mihaels Krege.

Pieņemot uzaicinājumu, Kamarūts pauda ticību mašīnbūves attīstībai Latvijā, jo tādi uzņēmumi kā RVR darbojušies veiksmīgi visos laikos, veicot ļoti dažādu transporta līdzekļu ražošanu, modernizāciju un kapitālos remontus.

Kamarūts savulaik ir bijis AS "VRC Zasulauks" valdes priekšsēdētājs. Līdz piedāvājumam uzņemties RVR valdes priekšsēdētāja amatu ir bijis valdes loceklis un ieņēmis citus amatus SIA "Venden " un citos Venden Grupas uzņēmumos.

Irina Rudzāte agrāk ir strādājusi AS "Severstaļlat", ir bijusi direktore SIA "EiroSteel" un līdz uzaicinājumam strādāt RVR valdē ir strādājusi AS "Rīgas kuģu būvētava".

Mihaels Krege savukārt ir darbojies Vācijā mašīnbūves nozares uzņēmumos, kuri gan veica remonta pakalpojumus, gan nodarbojās ar ritošā sastāva ražošanu. Bijis "Stahlbau Staftfurt", "IRE-Rail.com", "WBN Waggonbau Niesky" izpilddirektors un "Greenbrier Europe", "Siegen Germany / Swidnica Poland" tirdzniecības un ārpakalpojumu direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!