Foto: AFP/Scanpix
Saskaņā ar Lietuvas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) testēšanas analīžu rezultātiem "Rimi" veikalu tīklā visās trijās Baltijas valstīs ir apturēta tirdzniecība ar "Rēzeknes gaļas kombināta" ražoto produkciju, kuras sastāvā minēta liellopu gaļa, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Rimi" pārstāve Laura Podskočija.

Tirdzniecība apturēta saistībā ar zināmo un iespējamo pircēju maldināšanu par to sastāvu. Preces ir izņemtas no tirdzniecības līdz turpmākajai rīcībai, atzīmēja "Rimi" pārstāve.

Savukārt veikalu tīkla "Maxima" pārstāvis Ivars Andiņš teica, ka uzņēmums vēl gaida Latvijas PVD atzinumu par konkrētā ražotāja produkciju.

"Patlaban no Latvijas PVD vēl nav saņemta tāda informācija, kas apstiprinātu vai noliegtu, ka "Rēzeknes gaļas kombināta" konserviem būtu šādas problēmas. Līdz ar to, kamēr atzinuma nav, "Maxima" vēl neapturēs tirdzniecību ar "Rēzeknes gaļas kombināta" konserviem," teica "Maxima" pārstāvis.

Kā ziņots, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests atradis zirga gaļas klātbūtni SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" ražotājos liellopu gaļas konservos un patlaban visu produkciju ir atsaucis no tirdzniecības.

1.martā Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests aizliedza valstī tirgot arī Latvijā ražotos "Kuršu zemes" gaļas konservus, kuru sastāvā atklāta zirga gaļa.

Tikmēr Latvijas PVD veic pārbaudi "Kuršu zemē", lai noskaidrotu, kur iegūta konservos izmantotā zirga gaļa un kādēļ šī informācija nav norādīta produktu marķējumā.

Pagājušajā nedēļā vairākās Latvijas kautuvēs un vienā gaļas pārstrādes uzņēmumā - SIA "Forevers" - ir konstatētas aizdomīgas darbības ar zirga gaļu. Lopu kautuvei Ērgļu novadā "Aibi" tiks piemērots sods par pārtikas izsekojamības nenodrošināšanu 500 latu apmērā saistībā ar to, ka kautuve uzņēmumam "Forevers" piegādāto zirga gaļu uzdevusi par liellopu gaļu.

Pārkāpumus PVD ir konstatējis arī trīs citās kautuvēs - SIA "Viļumene", ZS "Kalnpierbes" un SIA "Musino" -, kurās nav nodrošināta zirga gaļas izsekojamība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!