Foto: LETA

Mazumtirgotājam "Rimi Latvia" piederošo veikalu "Rimi" un "Supernetto" apgrozījums pērn sasniedzis 609 miljonus eiro, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, teikts "Rimi Latvia" māteskompānijas "ICA" publicētajā 2013.gada pārskatā.

"Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais norādīja, ka apgrozījuma pieaugums sasniegts pateicoties mērķtiecīgam uzņēmuma darbam, stiprinot "Rimi" piedāvājumu, veikala tīklu un darbu ar klientiem, kā arī pateicoties tam, ka valstī uzlabojusies vispārējā ekonomiskā situācija.

"Latvijas cilvēki ir pārvarējuši krīzes trauksmi, cilvēku mājās aizvien nostiprinās stabilitāte un ticība, ka sliktāk nebūs, tāpēc pirkšanās paradumi atgriežas normālās sliedēs," norādīja Turlais.

Viņš sacīja, ka "Rimi" pērn attīstīja veikalu tīklu, kā arī investēja veikalu labiekārtošanā un vairāku veikalu rekonstrukcijā. Pagājušajā gadā "Rimi Latvia" atvēra jaunu "Rimi" hipermārketu Ķekavas novadā un "Rimi" lielveikalus Sarkandaugavā, Tilta ielā, kā arī Rīgā, Aristīda Briāna ielā. Tāpat uzņēmums pērn investēja vairāku veikalu renovācijā un labiekārtošanā, rekonstruējot "Rimi" lielveikalus Vienīgas gatvē, Vecmīlgrāvī, Lielupē un Talsos, kā arī modernizēja "Rimi" veikalu tirdzniecības parkā "Alfa" un Krišjāņa Valdemāra ielā.

Uzņēmumā paskaidroja, ka 609 miljoni eiro nav konsolidētais "Rimi Latvia" pagājušā gada apgrozījums. "Patlaban varam sniegt ziņas par "Rimi" un "Supernetto" veikalu apgrozījumu, neietverot loģistikas centra apgrozījumu. Uzņēmuma "Rimi Latvia" kopējais apgrozījums parasti tiek publicēts augusta mēnesī līdz ar auditoru atzinuma saņemšanu un gada pārskata iesniegšanu valsts institūcijām," paskaidroja kompānijā.

2012.gadā "Rimi Latvia" koncerns strādāja ar 443,327 miljonu latu (630,8 miljonu eiro) apgrozījumu, kas ir par 6,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa pieauga par 45,9% - līdz 8,95 miljoniem latu (12,73 miljoniem eiro). Savukārt tieši veikalu "Rimi" un "Supernetto" apgrozījums 2012.gadā Latvijā bija 574 miljoni eiro.

Pērn decembrī Latvijā bija 113 "Rimi" un "Supernetto" veikali.

Kompānijas "Rimi Baltic", kam pieder "Rimi Latvia", vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas kompānijai "ICA Group" piederošais "ICA Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!