Foto: F64

Lēmums aizliegt “Rossija RTR” raidīšanu nešķiet pareizs tāpēc, ka aizliegums reāli attiecas tikai uz vienu platformu – uz kabeļtelevīzijām – un tikai uz legālajā sektorā strādājošajiem uzņēmējiem, intervijā laikrakstam “Diena” atzīst “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš norāda, ka 200 000 mājsaimniecību jeb 25% no visām Latvijas mājsaimniecībām lieto krievu satelītoperatoru kartītes, kas Latvijā ir nelegālas, bet atbildīgās institūcijas izliekas to neredzam.

"Visi zina, ka šādi pakalpojumi ir un ka cilvēki tos izmanto, tikai Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izliekas to neredzam. NEPLP arī izliekas, ka neeksistē vairāki desmiti interneta portālu, kuros bez maksas var redzēt it kā aizliegtā TV kanāla saturu, NEPLP izliekas, ka neredz youtube.com iespējas. Vienkārši tiek ierobežots bizness vienā platformā," norāda Gulbis.

Viņš intervijā atzīst, ka galarezultātā tiek sodīti tie uzņēmēji, kuri maksā nodokļus Latvijas valstij un rada darbvietas.

" Aizliegums faktiski ir formāls, jo viss saturs ir pieejams. Turklāt mūsu klienti saņem zvanus no "Viasat" ar brīnišķīgu atlaidi un solījumiem par TV kanālu "Rossija RTR"," atzīmē "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs.

Viņš norāda, ka valstij būtu vairāk jācīnās pret autortiesību neievērošanu un nelegālo skatīšanos. Šobrīd Valsts policijā ar šiem jautājumiem nodarbojoties viens cilvēks.

"Ir atklāti pāris kabeļoperatoru, kuri oficiāli neeksistē, un tagad tiek domāts, kā ar šādu problēmu cīnīties, bet tas nav labākais veids, kā situāciju uzlabot," norāda Gulbis.

Jau vēstīts, ka NEPLP pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā.

"Pārbaudot "Rossija RTR" ierakstus no 2014.gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu."

Šāda informācija programmā "Rossija RTR" tikusi atspoguļota regulāri.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!