Foto: LETA
Saldējuma ražotājs "Rūjienas saldējums" šogad plāno ieguldīt 300 tūkstošus eiro jaunu ražošanas līniju iegādē, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

"Mēs šogad plānojam jaunas investīcijas jaunās ražošanas līnijās," sacīja Miezis, piebilstot, ka kopējais uzņēmuma šā gada investīciju apmērs ir 300 tūkstoši eiro.

Viņš pastāstīja, ka "Rūjienas saldējums" plāno sākt ražot jaunus saldējuma veidus. "Tas būs kaut kas pavisam jauns," sacīja Miezis, piebilstot, ka plašāku informāciju par jaunajiem produktiem pagaidām neatklās, jo tas ir komercnoslēpums.

Pēc Mieža teiktā, viens no jaunajiem produktiem tirdzniecībā nonāks jau šogad - vasaras vidū. Jaunos produktus galvenokārt plānots realizēt ārvalstīs, taču tie būs pieejami arī vietējā tirgū.

2013.gadā "Rūjienas saldējums" strādāja ar 2,468 miljonu eiro apgrozījumu un 54 tūkstošu eiro peļņu.

"Rūjienas saldējums" ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 356,6 tūkstoši latu (507,4 tūkstoši eiro). Lielākā daļa uzņēmuma kapitāldaļu - 84% - pieder kompānijai "Rogul", kuras vienīgais īpašnieks ir pārtikas ražošanas koncerna "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, savukārt atlikušie 16% pieder Miezim. Līdz 2011.gada rudenim "Rūjienas saldējums" lielākais īpašnieks bija piena pārstrādātājs "Valmieras piens", bet līdz 2012.gada februārim - ar ekspremjera Andra Šķēles ģimeni saistītais uzņēmums "Inpo 19".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!