Foto: LETA
Saldējuma ražotājs "Rūjienas saldējums" ir noslēdzis sadarbību ar ASV kompāniju "Minimelts Co" par saldējuma bumbiņu "Mini Melts" ražošanu un izplatīšanu Eiropā, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

"Mēs esam noslēguši līgumu un uzstādījuši iekārtas, lai Rūjienā ražotu saldējumu, kas ir unikāls Baltijas valstīm. (..) Tā ir ASV kompānija ["Minimelts Co"] zem kuras zīmola un kuras pārraudzībā mēs ražosim un pārdosim šos produktus Baltijas valstīs un Eiropā," sacīja Miezis, piebilstot, ka pirmās "Mini Melts" vaniļas saldējuma bumbiņas "Rūjienas saldējums" jau ir saražojis un nosūtījis uz astoņām Eiropas valstīm.

Miezis minēja, ka "Minimelts Co" par labu sadarbībai pārliecināja "Rūjienas saldējuma" produkcijas kvalitāte - piens un krējums bez augu taukiem, ko uzņēmums izmanto kā saldējuma izejvielas. Savukārt ievārījumus "Mini Melts" saldējuma bumbiņu ražošanai iecerēts iegādāties no "Puratos Latvia".

Viņš pastāstīja, ka saldējuma ražošanai ir iegādāta arī jauna ražošanas līnija 250-300 tūkstošu eiro vērtībā, diezgan lielu izmaksu daļu uzņemoties sadarbības partnerim. "Saldējums tiek ražots ar slāpekli, kas nav ļoti bieži sastopams saldējuma ražošanā. Sadarbībā ar uzņēmumau "Aga" mēs uzstādījām slāpekļa tvertni, atbrauca speciālisti, inženieri no Dienvidkorejas, nedēļu dzīvoja pie mums, uzstādīja iekārtas, noregulēja, palaida, apmācīja mūsu personālu," sacīja Miezis.

Pēc viņa teiktā, produkts būs pieejams arī vietējā tirgū - šobrīd tiek meklēti efektīvākie pārdošanas kanāli un tas varētu būt pieejams gan mazumtirdzniecībā, gan HoReCa segmentā vasaras sākumā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014. gadā "Rūjienas saldējums" strādāja ar 1,418 miljonu eiro apgrozījumu un 8,6 tūkstošu eiro zaudējumiem.

"Rūjienas saldējums" ir dibināts 2009. gadā, un tā pamatkapitāls ir 507,4 tūkstoši eiro. Lielākā daļa uzņēmuma kapitāldaļu - 84% - pieder kompānijai "Rogul", kuras vienīgais īpašnieks ir pārtikas ražošanas koncerna "NP Foods" bijušais valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, savukārt 16% pieder Miezim. Līdz 2011.gada rudenim "Rūjienas saldējuma" lielākais īpašnieks bija piena pārstrādātājs "Valmieras piens", bet līdz 2012. gada februārim - ar ekspremjera Andra Šķēles ģimeni saistītais uzņēmums "Inpo 19".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!