Foto: LETA

Veiktas izmaiņas alus darītavas AS "Aldaris" padomes sastāvā, no darba padomes locekļa amatā atceļot Tomasu Panteli, liecina "Firmas.lv" informācija.

Panteli padomes locekļa amatā strādāja kopš šā gada 8.augusta. Iepriekš viņš bija uzņēmuma valdes loceklis, kā arī ieņēma "Aldara" izpilddirektora amatu no 2008.gada līdz 2012.gadam.

Darbu "Aldara" padomes priekšsēdētāja amatā turpina Lars Lēmans, viņa vietniece Ināra Šure, kā arī padomes locekle Anna Sofija Levisa.

Kā ziņots, šā gada oktobrī "Aldara" mātesuzņēmums "Carlsberg" grupa paziņoja, ka, koncentrējoties uz ekskluzīvo šķirņu brūvēšanu, alus ražošana plastmasas pudelēs no "Aldara" turpmāk tiek pārcelta uz grupas meitasuzņēmumiem Lietuvā un Igaunijā. Saistībā ar ražošanas sašaurināšanu "Aldaris" atlaida 59 darbiniekus, kuriem dažādās atbalsta programmās un kompensācijās tiks izmaksāts kopumā vairāk nekā viens miljons latu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Aldaris" pagājušajā gadā strādājis ar 25,6 miljonu latu apgrozījumu un 2,8 miljonu latu zaudējumiem salīdzinājumā ar 27,84 miljonu latu apgrozījumu un 814 878 latu zaudējumiem iepriekšējā gadā.

Neraugoties uz nelabvēlīgo situāciju nozarē, pērn uzņēmums saglabājis 34% tirgus daļu, ilgtermiņa investīcijās ieguldījis 1,5 miljonus latu, kā arī ieviesis pārdošanā 20 jaunus produktus.

"Aldaris" dibināts 1865.gadā un patlaban ir Dānijas alus ražotāja "Calsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding", kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs, tostarp arī "Aldaris" Latvijā. ''Aldara'' produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!