Foto: LETA

Uzņēmējs, kā arī gāzes importētāja "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis izstājies no nesen dibinātās kompānijas "Serpenta", kurā viņam piederēja 51% kapitāldaļu, kā arī atstājis darbu kompānijas valdē, liecina informācija "Lursoft" datubāze.

Savickis paskaidroja, ka aizgājis no kompānijas, jo tās dalībnieki savā starpā nevarēja vienoties. "Varbūt uzņēmums turpinās plānu attīstīšanu, bet noteikti bez manis," viņš piebilda.

"Lursoft" informācija liecina, ka Savickim piederošās kapitāldaļas iegādājies "Serpenta" līdzīpašnieks Viktors Zvonkovs, kurš vienlaicīgi iegādājies arī aptieku un zāļu lieltirgotavai "Saules aptieka" līdz šim piederošos 9% kapitāldaļu, tādējādi palielinot līdzdalību kompānijas kapitālā no 8% līdz 68%.

Līdz ar Savicki darbu uzņēmuma valdē atstājis arī kompānijas līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Guntis Belēvičs. Savukārt turpmāk "Serpenta" valdē strādās vienīgi Zvonkovs.

Savickis iepriekš pastāstīja, ka uzņēmums nodarbosies ar ražošanu. "Mēs pārsteigsim visus. Ražosim jaukas un vajadzīgas lietas, bet pagaidām tas ir komercnoslēpums. Precīzāk ko stāstīsim, kad pārgriezīsim lentīti ražotnei," viņš sacīja.

Uzņēmums Komercreģistrā iegrāmatots šā gada 21.septembrī, un tā pamatkapitāls ir trīs tūkstoši latu. Patlaban uzņēmuma īpašnieki līdz ar Zvonkovu ir arī Aigars Sondora (8%) un trīs Krievijas privātpersonas – Aleksandrs Mautins (8%), Igors Ņikitins (8%) un Igors Pustovojs (8%).

Savickis ir arī, piemēram, Latvijas dabasgāzes apgādes kompānijas "Latvijas gāze" padomes priekšsēdētāja vietnieks, autobusu firmas "Nordeka" padomes priekšsēdētājs, kā arī "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs. Viņš ir arī līdzdalībnieks vairākās kompānijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!