Foto: F64
"SEB banka" piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 29 miljonu eiro apmērā uzņēmumam "Latvijas finieris". Līdzekļi paredzēti Igaunijas "SEB bankas" piešķirtā aizdevuma pārfinansēšanai, liecina bankas un ražotāja izplatītais paziņojums.

"Latvijas finieris" šobrīd investē Igaunijas rūpnīcā "Kohila Vineer", veidojot to par vienu no modernākajām pilna cikla bērza saplākšņa un tā produktu rūpnīcām pasaulē.

Ražotāja valdes loceklis Pauls Ābele skaidro, ka Igaunijā saražotie saplākšņa produkti ļaus attīstīt sadarbību ar esošajiem klientiem, gan piedāvājot jaunus produktus, gan atbalstot sadarbības partneru izaugsmi.
Savukārt 'SEB bankas' valdes loceklis Ints Krasts pauž gandarījumu par iespēju atbalstīt 'Latvijas finieri' kā vienu no savā jomā vadošajiem uzņēmumiem pasaulē.

2015. gadā ražotājs uzsācis ieguldījumus rūpnīcas pamatlīdzekļu izveidē, kā arī strādājis pie ražotnes vadības komandas izveides. Jaunais kolektīvs 230 darbinieku sastāvā pilnvērtīgi sākts darbu 2016. gada rudenī. Uzņēmuma kopējie ieguldījumi Kohilas rūpnīcā kopš 2011. gada sasniegs aptuveni 80 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!