Foto: Publicitātes foto

Augstākās tiesas (AT) Senāts rīcības sēdē izlēmis atteikties izskatīt kompānijas "Stadler" iesniegto blakussūdzību par tiesas atļauju turpināt Latvijas vēsturē par vērienīgāko uzskatīto jauno vilcienu iepirkumu.

AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece informēja, ka Senāta Administratīvo lietu departaments atteicies ierosināt tiesvedību saistībā ar "Stadler" blakussūdzību par Administratīvās rajona tiesas 25.janvāra lēmumu, jo konstatējis, ka Administratīvās rajona tiesas nolēmumi ir pārsūdzami Administratīvajā apgabaltiesā, nevis Senātā.

Administratīvās apgabaltiesas tiesnese, atsakoties ierosināt apelācijas tiesvedību saistībā ar "Stadler" blakussūdzību un nosūtot to Senātam, ir nepareizi piemērojusi Publisko iepirkumu likuma tiesību normas. Konkrētais likums izskatāmajā gadījumā nav piemērojams, atzinis Senāts.

Līdz ar to "Stadler" blakussūdzība nosūtīta atpakaļ Administratīvajai apgabaltiesai.

Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka Administratīvā apgabaltiesa atteicās ierosināt tiesvedību un vērtēt "Stadler" blakussūdzību par Administratīvās rajona tiesas 25.janvāra lēmumu neapturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmuma darbību un atļaut AS "Pasažieru vilciens" turpināt Latvijas vēsturē par vērienīgāko uzskatīto 429,24 miljonus latu vērto iepirkumu un slēgt līgumu ar Spānijas kompāniju "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A." (CAF).

Kā informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa, apgabaltiesa konstatēja, ka Administratīvās rajona tiesas 25.janvāra lēmums, ar kuru noraidīts "Stadler" lūgums par apstrīdētā IUB lēmuma darbības apturēšanu, ir pārsūdzams Senātā, nevis apgabaltiesā.

Tādēļ apgabaltiesa nosūtīja "Stadler" blakussūdzību izskatīšanai AT Senāta Administratīvo lietu departamentam.

Kā ziņots, CAF iepriekš pagarināja piedāvājumu šajā konkursā.

Arī valdība iepriekš deva atļauju turpināt jauno vilcienu iepirkumu.

PV iepirkums paredz līdz 2015.gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus.

Spānijas kompānija konkursā ieguvusi tiesības uz 610,76 miljonus eiro (429,24 miljonus latu) vērto līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!