Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv

Lai AS "Komforts", kas nodarbojas ar siltumtehnisko iekārtu un katlumāju projektēšanu, ražošanu un montāžu, atrastos vienā administratīvā teritorijā, plānots koriģēt Engures un Tukuma novada robežas, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais noteikumu projekts.

VARAM skaidro, ka pašlaik "Komforta" ražošanas ēkas ir izvietotas uz blakus esošiem zemesgabaliem, kas atrodas gan Tukuma novada teritorijā, gan Engures novada teritorijā.

"Tas apgrūtina investīciju piesaisti, ražošanas ēku celtniecību un uzņēmuma darbību. Tāpēc "Komforts" lūdza Tukuma novada pašvaldību rosināt grozīt administratīvās teritorijas robežu, lai visas zemes vienības, uz kurām izvietotas uzņēmuma ražotnes, atrastos Tukuma novada teritorijā un tās varētu apvienot vienā zemes vienībā ar vienotu adresi," klāsta ministrija.

Lai situāciju atrisinātu, jāgroza abu novadu robežas, pievienojot Tukuma novadam divus Engures novada Smārdes pagasta zemesgabalus attiecīgi 1,16 hektāru un 0,28 hektāru platībā.

Par novadu robežu izmaiņām rīkota arī sabiedriskā apspriešana, kuras laikā netika saņemti iedzīvotāju iebildumi.

Noteikumu projekts pieteikts ceturtdienas Valsts sekretāru sanāksmei.

AS "Komforts" ir dibināta 1991.gadā, un uzņēmums ir viens no lielākajiem uzņēmumiem siltumenerģētikas nozarē Latvijā, kas specializējies siltumtehnisko iekārtu un katlumāju projektēšanā, ražošanā, montāžā un apkalpošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!