Foto: F64

Lai gan pagājis pusotrs gads, kopš ar skandālu ūdens ražošanas tirgū ienāca Rīgas domes (RD) dibinātais uzņēmums "Aqua Riga", tā pārdošanas apjomi ir tālu no cerētā, laikrakstam "Diena" atzinis uzņēmuma vadītājs Jānis Lapiņš.

Kā vēsta laikraksts, "Aqua Riga" no RD saņēmusi vismaz 300 000 eiro lielus ieguldījumus. Pērn "Aqua Riga" strādājis ar zaudējumiem 51 100 eiro apmērā, kas apmēram divas reizes pārsniedza gada apgrozījumu.

"Mēs patlaban pārskatām sadarbību ar partneriem, jo redzam, ka pārdošanas apjomi nav sasniegti," "Dienai" skaidrojis Lapiņš.

Pēc plāna šajā periodā tirdzniecības apjomiem būtu bijis jāsasniedz apmēram četrus miljonus litru gadā, taču, kā skaidroja uzņēmuma vadītājs, tāds apjoms nav sasniegts.

Uz jautājumu, kāpēc nav izdevies izcīnīt pienācīgu vietu tirgū, "Aqua Riga" vadītājs Lapiņš norāda uz lielo konkurenci. Šobrīd uzņēmums ved pārrunas ar citu produktu izplatītāju, jo sadarbība ar esošo produkta izplatītāju "Sanitex" tiek pārtraukta.

Vēstīts, ka pirms diviem gadiem tika plānots, ka desmit gadu laikā "Aqua Riga" gūs 4,6 miljonu latu lielu peļņu. Fasēto ūdeni kapitālsabiedrība sākotnēji plāno realizēt deviņos primārajos mērķa tirgos - Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Krievijas ziemeļrietumu reģionā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā un Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!