Foto: LETA

Latvijas būvkompānija "Skonto būve" izvērš darbību Skandināvijas reģionā, intervijā biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

"Jā, mēs tur [Skandināvijas reģionā] gan paplašināmies, gan mums nāk klāt jauni pasūtījumi. Jāteic, ka mēs tur strādājam arvien vairāk un vairāk. Apmēri tur tiešām pieaug," sacīja Rāvis un piebilda, ka "Skonto būve" Norvēģijā ir nodibinājusi jaunu kompāniju. "Mums tā pieder uz pusēm ar vietējiem norvēģu būvniekiem. Ar šo kompāniju mēs jau startēsim kā ģenerāluzņēmējs. Ir arī konkrēti projekti, piemēram, viena daudzdzīvokļu ēku kompleksa celtniecība. Jāteic, ka vieniem pašiem iegūt šādus pasūtījumus Norvēģijā mums būtu grūtāk. Domāju, ka mēs jau nākamgad varēsim sākt strādāt pie jaunajiem projektiem," teica "Skonto būves" vadītājs.

Tāpat viņš norādīja, ka pašlaik tiek vērtēts, vai uzņēmumam ir izdevīgi uz Skandināviju pārcelt arī daļu ražotņu. "Mūsu nodokļu speciālisti pie šīs lietas [ražotņu pārcelšanas] strādā, aprēķinot nodokļu svaru un algu lielumu. Katrā ziņā ir dažas lietas, kuras ir grūti pārvedamas, tāpēc mēs daļu no tā, ko pašlaik darām Latvijā, varētu darīt valstīs, kur mums ir pasūtījumi. Piemēram, man jau tagad pieder neliela ražotne Londonā – aptuveni 1000 kvadrātmetru, kura ražo lielā izmēra alumīnija konstrukcijas, jo no šejienes tās vienkārši neatmaksājas transportēt," informēja Rāvis, taču piemetināja, ka ražotņu pārcelšana nenozīmē to, ka uzņēmums pārcels uz Skandināvijas valstīm visas uzņēmuma ražotnes ar iekārtām, kas atrodas Latvijā. "Tas nozīmē, ka mēs noīrēsim telpu, nopirksim ražošanas iekārtas un pieņemsim darbā cilvēkus, kas tur strādās," paskaidroja būvkompānijas vadītājs.

Rāvis arī uzsvēra, ka "Skonto būve" vairs neskatās Tuvo Austrumu tirgus virzienā. "Mēs uz šo [Tuvo Austrumu] tirgu esam beiguši skatīties. Mēs šiem mērogiem esam par mazu, turklāt šis tirgus ir pārāk tālu. Tas ir gluži kā ar lidmašīnām – jo mazāka lidmašīna, jo mazāka bāka un tā spēj nolidot mazāku attālumu. Mēs esam maza lidmašīna ar mazu bāku. Diemžēl mēs esam mazi, turklāt vēl nabagi, tāpēc mums ir jāpaknābā kaut kas tepat," sacīja "Skonto būve" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!