Foto: LETA
Skultes zvejas uzņēmums SIA "Varita" pagājušajā gadā strādājis ar 1,99 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 11% pieaugums salīdzinājumā ar 1,79 miljonu eiro apgrozījumu iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa sarukusi par 7% - no 150 104 eiro 2014. gadā līdz 128 286 eiro pagājušajā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, darbības profils joprojām ir reņģu un brētliņu zveja Rīgas jūras līcī. Pērn reņģu limits bijis 1287 tonnas, bet brētliņu - 39 tonnas. Zivis tiek arī iepirktas, saldētas un realizētas pārstrādes uzņēmumiem Rīgā un Salacgrīvā, kā arī izvestas uz Eiropas Savienību (ES) un Ukrainu.

Pērn apgrozījuma lielāko daļu - 1,38 miljonus eiro - veidoja zivju realizācija ES. No pārdošanas vietējā tirgū gūti 479 214 eiro, bet no eksporta uz Ukrainu - 130 072 eiro.

Ziņojumā arī teikts, ka pērn samazinājies vietējais tirgus, taču pieaugusi zivju realizācija Lietuvā un Igaunijā, kā arī kāpināts eksports uz Ukrainu, turklāt izdevies apgūt jaunu tirgu Dānijā. Pērn iepirkts par 35% vairāk zivju nekā iepriekšējā gadā. Lai gan ir palielinājušie izdevumi elektrībai un komunālajiem pakalpojumiem, samazinājās degvielas iepirkšanas izmaksas zvejas kuģiem, turklāt viens no abiem uzņēmuma kuģiem ticis iznomāts citam uzņēmumam.

Plānots, ka šogad uzņēmums paplašinās Skultes ostā esošās zivju saldētavas darbību, kā arī strādās pie iespējām izvērst saldēto zivju eksportu uz Dāniju.

'Varita" reģistrēta 1995.gadā Saulkrastu novadā, tās pamatkapitāls - 3130 eiro, nodarbināto skaits pērn - 29 darbinieki.

Uzņēmuma īpašnieki ar 40% daļu katram ir Daila Lapiņa un Ilmārs Lielmanis, bet 20% daļu pieder Agrim Lapiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!