Foto: DELFI
Liela daļa Latvijas slēpošanas trašu šajā nedēļas nogalē, līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos, plāno sākt mākslīgā sniega pūšanu un atklāt vai turpināt sezonu, liecina informācija slēpošanas trašu mājaslapās.

Kā pastāstīja atpūtas kompleksa "'Golgāts" Vestienas novadā pārstāvis Juris Stradiņš, ņemot vērā, ka laika apstākļi kļuvuši vairāk ziemas periodam atbilstoši, sestdien, 14.janvārī, plkst.10 paredzēts, ka apmeklētājiem būs pieejama ne tikai slēpošanas trase "Mazais Golgāts", bet arī slēpošanas trase "Lielais Golgāts", distanču slēpošanas trase "Apkārt Gaiziņam", lielā kameršļūkšanas trase (320 metri), kā arī kameršļūkšanas trase bērniem.

Stradiņš prognozē, ka atpūtas komplekss darbu turpinās arī nākamnedēļ. Savukārt iespējamos zaudējumus kompleksa vadība vēl nerēķina. "Patlaban par finansiālajiem rezultātiem nedomājam. To skatīsimies sezonas beigās. Taču sūdzēties nevaram - esam izdarījuši visu, ko varējām," klāsta Stradiņš.

Arī atpūtas kompleksā "Milzkalns" slēpotāji tiek gaidīti jau piektdien, un paredzēts, ka naktī uz sestdienu trasēs atkal tiks pūsts mākslīgais sniegs, liecina informācija kompleksa mājaslapā. Apmeklētājiem ir pieejamas iepriekš sagatavotās divas trases galvenajā nogāzē - "Fischer" sporta trase un trešā trase. Tāpat strādā inventāra noma, instruktori, "Milžu krogs" un ir nodrošināta inventāra apkope. Savukārt nākamās nedēļas pirmdienā, 16.janvārī, mākslīgais sniegs tikšot pūsts arī snovborda parkā.

Atpūtas kompleksa "Žagarkalns" vadītājs Juris Žagars stāsta, ka sinoptiķu prognozes ir pietiekami optimistiskas slēpošanas trasei un mākslīgo sniegu paredzēts sākt ražot jau piektdienas vakarā, turpināt sestdien, bet svētdien, 15.janvārī, viena no "Žagarkalna" trasēm varētu tikt atkal atklāta apmeklētājiem. Savukārt, ja gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies, tad nākamās nedēļas laikā paredzēts sniegu sapūst arī uz pārējām trasēm.

Žagars prognozē, ka šogad peļņa nebūs nevienai no slēpošanas trasēm. ""Žagarkalnam" šogad būs 30% samazinājums. Ja arī sezona turpināsies līdz maija sākumam, uz ko ļoti ceru, taču Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās zaudēto nespēsim atgūt, lai arī interese ir milzīga - mūsu mājaslapa ir ļoti apmeklēta. Taču tāds šis bizness ir un mēs ar to rēķināmies," skaidro Žagars.

Atpūtas parka "Rāmkalni" pārstāve Anete Nolberga pastāstīja, ka patlaban tiek gaidīti "stabili mīnusi", lai varētu sākt pūst sniegu, taču, vai tas notiks šajā nedēļas nogalē, vēl neesot pilnīgi skaidrs. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, "Rāmkalni" sezonu varētu atklāt nākamnedēļ.

Tāpat mākslīgā sniega pūšanu šīs nedēļas nogalē vai nākamās sākumā paredzējušas sākt tādas slēpošanas trases kā "Baiļi", "Ozolkalns", "Reiņa trase", "Riekstukalns", "Siguldas pilsētas trase", "Zviedru cepure" un citas.

Slēpošanas treses "Milzkalns" un "Golgāts" pirmos apmeklētājus uzņēma pagājušā gada decembrī, dažas dienas pirms Ziemassvētkiem. Savukārt Ziemassvētku brīvdienās apmeklētājiem tika atklāts arī "Žagarkalns". Taču silto laika apstākļu dēļ pēc dažu dienu darbošanās kalni atkal tika slēgti. Slēpošanas treses "Milzkalns" un "Golgāts" apmeklētājiem atkal tika atklāti Vecgada priekšvakarā.

Kā ziņots, sinoptiķi prognozē, ka šodien brīžiem uzspīdēs saule un daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - slapjš sniegs un sniegs. Atsevišķos rajonos nokrišņu laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem. Gaisa temperatūra šodien būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem.

Meteorologi brīvdienās sola nokrišņus sniega, slapja sniega veidā un zemu gaisa temperatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!