Foto: LETA

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma "Spilva" investīciju budžets 2014.gadā paredzēts viena miljona eiro apjomā. Galvenie investīciju projektu virzieni būs ražošanas modernizācija un jaunu tehnoloģisko procesu ieviešana, portālu "Delfi" informēja "Spilvas" ražošanas direktore Egita Bērziņa.

"Viens no vērtīgākajiem un nozīmīgākajiem šī gada investīciju projektiem ir pasterizācijas tuneļa iegāde un uzstādīšana, kas ļaus par 40% palielināt pasterizēšanas līdzšinējās jaudas. Tuneļa ieviešana paredz ne tikai efektīvāku pasterizēšanas procesu, kas ir neatņemama sastāvdaļa tieši bezkonservantu produktu ražošanā, bet arī – fiziska darba apjoma samazināšanu šajā ražošanas posmā. Pasterizācijas tuneli plānots nodot ražošanai šī gada septembrī, un tam paredzētais investīciju apjoms veido 355 000 eiro," skaidro Bērziņa.

"Cilvēki arvien vairāk izvēlas produktus bez konservantiem, uz ko ražotājs nevar nereaģēt. Protams, ražošanas process sadārdzinās, jo bezkonservantu produktu ražošanai ir nepieciešams patērēt vairāk energoresursu," turpināja Bērziņa.

"Spilva" darbību sāka 1992.gadā. Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas - tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Spilvas" pamatkapitāls ir 100 048 lati, uzņēmuma kapitāldaļas pilnībā pieder Zviedrijas "Procordia Food AB", kas iekļauta "Orkla Group".

"Spilvas" apgrozījums 2012.gadā palielinājies par 7%, sasniedzot 12,9 miljonus latu salīdzinājumā ar 12 miljonu apgrozījumu 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa bijusi 603 000 latu, kas ir par 26% vairāk nekā iepriekšējā gadā nopelnītie 477 684 lati. Pagājušā gada investīcijas uzņēmuma attīstībā bija 450 000 latu, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!