Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva” 2013.gadā ražotnes procesu produktivitātes celšanā un energoresursu efektīvākā izmantošanā paredzējis investēt 500 000 latu, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

2013. gada gaitā plānotie investīciju projekti paredz darbu pie mārrutku mazgāšanas līnijas - konveijera, automatizēta blanšētāja, automatizācijas vārīšanas procesā, pasterizācijas - sterilizācijas procesa automatizācijas, artēziskās akas, majonēzes fasēšanas iekārtas un citiem.

Uzņēmums lēš, ka pēc investīciju projektu īstenošanas, piemēram, mārrutku ražošanas produktivitāte tiks paaugstināta par 10%, bet, piemēram, blanšēšanas procesa ražība pieaugs par 20%.

Investīciju projekti paredz vairāku līdz šim manuāli veiktu attiecīgo procesu automatizāciju. Taču joprojām uzņēmuma sortimentā paliks daži īpaši "Premium" segmenta produkti, kuru ražošanā izmantots tikai roku darbs.

Uzņēmums paredzējis turpināt darbu pie 2012.gadā aizsāktajiem energoresursu efektīvākas izmantošanas projektiem, kurp plānots novirzīt 60% no investīcijām paredzētā budžeta. Savukārt pārējie 40% tiks ieguldīti infrastruktūras, darba vides un darba drošības uzlabošanas projektos. "Konkrēto investīciju sadalījumu lielā mērā nosaka salīdzinoši lielās energoresursu izmaksas," norāda „Spilvas" ražošanas direktore Egita Bērziņa.

„Ik gadu uzņēmuma peļņu „Spilva" novirza ražotnes attīstībai un investīcijām. Uzņēmumu grupas „Orkla" politika atļauj mums nemaksāt dividendes mātes uzņēmumam, un tas, savukārt, ļauj nepārtraukti investēt „Spilvas" ražotnē Latvijā," skaidro „Spilvas" ražošanas direktore.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!