Foto: LETA

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājs ”Spilva” šoruden investējis 170 000 latu Babītes novada Spilvē izvietotās ražotnes energoefektivitātes uzlabošanā, portālu ”Delfi” informēja uzņēmumā.

150 000 latu investīcijas novirzītas gāzes patēriņa efektīvākai izmantošanai, bet 20 000 latu elektroenerģijas kvalitatīvākai izmantošanai ražotnes cehu apgaismojumā. Kopējais 2012.gada ”Spilvas” investīciju apjoms veido 400 000 latu.

Energoresursu taupīšanas un efektivitātes nolūkā ”Spilvā” tiek uzstādīts jauns gāzes katls un jauna atgrieztā kondensāta sistēma. Jaunu risinājumu ieviešana ražošanas darbā ļaušot optimizēt izmaksas, kas gāzes cenas pieauguma apstākļos ievērojami pieaug. Rezultātā paredzēts ierobežot produktu ražošanas pašizmaksas un gala produkta cenas kāpumu.

”Jaunajam tvaika katlam tiek izmantots jauna tipa gāzes deglis, kas ir līdz 3% ekonomiskāks un samazina gāzes patēriņu par 2%. Paralēli darbam pie tvaika katla uzstādīšanas norisinās darbs pie tvaika līniju pārbūves un kondensāta atgriešanas projekta, kas ļaus vēl papildu samazināt gāzes patēriņu par 18%,” jaunās sistēmas efektivitāti skaidro ”Spilvas” ražošanas direktore Egita Bērziņa.

Jaunā, ekonomiskā gaismas sistēma ”Spilvas” ražošanas cehos jau ir ieviesta. Darbi pie tās sākti jūnijā, bet pabeigti septembrī. Lai neaizkavētu ražotnes darbu, darbi īstenoti pakāpeniski un galvenokārt brīvdienās.

”Jaunā apgaismes sistēma ir ekonomiskāka, tā sastāv no ievērojami modernākiem apgaismes ķermeņiem, kā arī ir izmainīts apgaismes ķermeņu izvietojuma augstums. Iepriekš apgaismes ķermeņi bija novietoti pie pašiem griestiem, kad nedeva pietiekoši labu gaismas izkliedi. Tagad atrasts optimālāks risinājums un pēc jaunās sistēmas gaismekļi ir novietoti zemāk, kā rezultātā ir uzlabota gaismas izkliede un ražošanas telpas ir ievērojami gaišākas,” informē ”Spilvas” ražošanas direktore.

Kopējais uzņēmuma ”Spilva” investīciju apjoms 2012.gadā sasniedz 400 000 latu. Piemēram, ieguldījumi jaunu produktu izstrādē, etiķa padeves līnijas uzstādīšanā, mārrutku mazgāšanas un griešanas līnijas izveidē, tehnoloģisko procesu uzlabojumos, kā arī autoparka atjaunināšanā.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums ”Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos.

Jau ziņots, ka "Spilva" kopējais neto apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 12,082 miljonus latu, kas veido 8,7% pieaugumu, salīdzinot ar apgrozījumu pirms gada – 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!