Lai gan pagājušajā gadā kopumā iepirkts par 58% vairāk dārzeņu un ogu, nekā plānots, ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmumam "Spilva" tomēr aptrūcies izejvielu populāro "Latvijas lauku gurķu" ražošanai.

To atzina uzņēmuma mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

"2011.gada vasarā nevarējām iepirkt pietiekošu apjomu Latvijā audzētu gurķu. Ar iepirktajām 39 tonnām Latvijas gurķu pietika, lai varētu saražot tādus produktus kā "Marinēti kreptīgie gurķi ar mārrutkiem", "Latgales salāti", "Mednieku salāti", "Piknika salāti". Bet "Latvijas lauku gurķu" ražošana uz sezonu bija pārtraukta," sacīja Erciņa-Užāne.

Šo produktu daļēji aizstāja pēc "Spilvas" pasūtījuma Vācijā ražotie "Lauku gurķi", no kuru nosaukuma, lai nemaldinātu patērētāju, tika izņemts vārds "Latvijas".

""Latvijas lauku gurķu" ražošanu ražotnē Babītes novadā ir paredzēts atsākt šovasar, jau pēc diviem mēnešiem. Pēc pašreizējiem plāniem, "Spilvas" ražotne plāno iepirkt vismaz 62,6 tonnas gurķu, ar ko vajadzētu pietikt "Latvijas lauku gurķu" un citu produktu saražošanai," sacīja "Spilvas" pārstāve.

Iepriekš Erciņa-Užāne informēja, ka "Spilvas" 2011.gada sezonas dārzeņu un ogu iepirkumi veikti 474 tonnu apmērā, lai gan maijā iepirkumi bija plānoti 250-300 tonnu apjomā.

Kā ziņots, "Spilvas" kopējais neto apgrozījums 2011.gadā pieaudzis par 8,7% salīdzinājumā ar 2010.gadu, sasniedzot 12,082 miljonus latu. Kopumā pārdošanas ieņēmumi Latvijā 2011.gadā veidoja 10,202 miljonus latu, kas ir par 8,9% vairāk nekā 2010.gadā.

"Spilva" darbību sāka 1992.gadā. Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas - tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.

81% no visas "Spilvas" produkcijas saražots Babītes novada Spilvē.
"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Spilva" pamatkapitāls ir 100 048 lati, uzņēmuma kapitāldaļas pilnībā pieder Zviedrijas "Procordia Food AB", kas iekļauta "Orkla Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!