Foto: LETA

Konditorejas izstrādājumu ražotājs "Staburadze" šogad ir investējis 750 tūkstošus eiro iekārtu, produktu un ražošanas procesa kvalitātes uzlabojumos, informēja kompānijā.

Kompānijā informēja, ka "Staburadzes" cepumu ražošanas daļā atjaunotas ražošanas iekārtas un noliktavas telpas, veikti uzlabojumi sanitārajos punktos un darbinieku atpūtas telpās, kā arī pilnveidots gatavās produkcijas un izejvielu plūsmas process.

Vienlaikus kompānijā atzīmēja, ka līdz ar investīcijām "Staburadze" ir izgājusi "Orkla" pārtikas drošības sistēmas auditu cepumu ražošanas daļai, kas paver uzņēmumam plašākas sadarbības iespējas ar citiem "Orkla" grupas uzņēmumiem, veicot cepumu ražošanu pēc to pasūtījuma.

"Mūsu mērķis ir veicināt "Staburadze" atbilstību augstākajiem "Orkla" pārtikas drošības standartiem, lai uzlabotu darba apstākļus un stiprinātu uzņēmuma konkurētspēju gan vietējā tirgū, gan Baltijas un citos eksporta tirgos. Pašlaik uzlabojumi tika veikti "Staburadze" ražotnē Artilērijas ielā, cepumu ražošanas daļā. Taču šis ir tikai sākums, mums priekšā ir lieli plāni un milzīgs darbs, lai sasniegtu visus "Orkla" kvalitātes mērķus," uzsvēra "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Eriks Smits-Hansens.

Kopumā "NP Foods" grupa šogad ir investējusi 1,45 miljonus eiro "Laima" un "Staburadze" ražotņu infrastruktūras uzlabojumos, kas saistīti ar produktu ražošanas kvalitāti un pārtikas drošību.

"Staburadze" ir reģistrēta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 10,650 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "NP Foods".

"NP Foods" grupu veido uzņēmumi "Laima", "Gutta", "NP Foods", "Staburadze", "Staburadze konditoreja", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics", "Margiris" un "Detente". Tas ir Latvijas lielākais vadības uzņēmums saldumu un dzērienu nozarē. "NP Foods" pieder Norvēģijas kompānijai "Orkla". "NP Foods" grupa pagājušajā gadā strādāja ar 71,601 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa saruka 7,1 reizi un bija 99,7 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!